Dezer dagen wegenwerken in zes Zottegemse centrumstraten

Deze en in de komende week staan in een zestal centrumstraten van Zottegem werken op het programma. De precieze timing of volgorde van uitvoering wordt door het stadsbestuur niet gecommuniceerd, evenmin wat de ‘wegenwerken’ inhouden. Alle voorziene uitvoeringstermijnen betreffen effectieve werkdagen (weekenddagen dus niet meegerekend). Uiteraard is de duurtijd van de werken ook afhankelijk van de weersomstandigheden.

  • In de Meerlaan zal gedurende één dag gewerkt worden, met beperkte hinder. Doorgaand verkeer zal mogelijk blijven en geregeld worden door middel van voorrangsborden.
  • Tijdens de werken in de Burgemeester Firmin De Meyerstraat zal gedurende 4 à 5 dagen het verkeer vanuit de Meerlaan richting Montmartre/Gustaaf Schockaertstraat omgeleid worden via de Zuidstraat. Omgekeerd zal verkeer vanuit de Gustaaf Schockaertstraat richting Meerlaan wel mogelijk blijven.
  • In de Gustaaf Schockaertstraat zullen de werken één dag of nacht duren. In geval van overdag zal kruisend verkeer mogelijk blijven en hierbij gebruikgemaakt worden van voorrangsborden. Als de werken ’s nachts plaatsvinden, zal het verkeer geregeld worden door middel van verkeerslichten met een kort tijdsinterval.
  • In de Frans De Beckstraat en Sint-Annastraat zullen de werken ca. acht dagen duren. Tijdens de uitvoering ervan zal verkeer komende van de Leonce Roelsstraat/Van Aelbrouckstraat richting Gustaaf Schockaertstraat mogelijk blijven. Het verkeer richting Van Aelbrouckstraat moet omrijden via de Gustaaf Schockaertstraat, Kazernstraat, Kleine Nieuwstraat en Van Aelbrouckstraat.
  • Voor de werken in de Van Aelbrouckstraat is een uitvoeringstermijn van tien dagen voorzien. Gedurende deze periode zal verkeer komende van Bevegem/Leonce Roelsstraat richting station mogelijk blijven (ook voor de lijnbussen). Voor het verkeer vanop het Stationsplein richting Van Aelbrouckstraat wordt een omleiding voorzien via de Stationsstraat, Hoogstraat, Meerlaan, Burgemeester Firmin De Meyerstraat, Frans De Beckstraat en Sint-Annastraat.