Zottegem houdt jaarlijkse lenteschoonmaak

Het begin van de lente betekent in Zottegem al decennialang afspraak voor de jaarlijkse Poetsactie die echter nog steeds een noodzaak blijft. Ditmaal roept de stad alle inwoners op om massaal – individueel of in gezins- of ander groepsverband (vereniging, buurt, collega’s, vrienden, …) – op zaterdag 30 maart over het ganse grondgebied mee ten strijde te trekken tegen het zwerfvuil. Daags tevoren zullen reeds zo’n 950 leerlingen uit een tiental plaatselijke lagere scholen ook opnieuw hun beste beentje voorzetten om hun schoolomgeving zwerfvuilvrij te maken.

Met deze jaarlijkse schoonmaakactie – ditmaal met als slogan ‘Zwerfvuil achtervolgt ons langer dan je denkt’ – wil het Zottegemse stadsbestuur de bevolking blijven sensibiliseren voor de zwerfvuilproblematiek. Bewust of onbewust her en der zwerfvuil achterlaten wijst immers op een gebrek aan respect niet alleen voor de natuur en het leefmilieu maar ook voor de medemens en zeker voor de vele zwerfvuilmeters en -peters die regelmatig op eigen initiatief de baan opgaan om (andermans) zwerfvuil op te ruimen.

INSCHRIJVEN

Zoals vorig jaar zal ook bij deze Lenteschoonmaak gewerkt worden aan de hand van de gratis mobiele app WePlog die kan gedownload worden via de appstore van de smartphone en die dan door de deelnemers kan gebruikt worden om aan te geven welke straat/straten zij gepoetst hebben zodat op die manier een overzicht van de ‘afvalvrije’ straten verkregen wordt. Wie mee de handen uit de mouwen wil steken bij deze Lenteschoonmaakactie, kan inschrijven via registratie in de WePlog-app (+ lid worden van het evenement ‘Grote Zottegemse lenteschoonmaak POETS 2024’ of door middel van een e-mail naar milieu@zottegem.be. De milieudienst zorgt dan voor logistieke ondersteuning door afvalgrijpers, handschoenen en zwerfvuilzakken ter beschikking te stellen. Nog meer info is terug te vinden via zottegem.be/lenteschoonmaak.