Links team Essenhofje, rechts dat van De Vlindertuin

De Vlindertuin en Het Essenhofje krijgen uitstekend rapport: “Jullie ademen gelijke kansen voor elk kind”

Vlak voor de paasvakantie hebben niet alleen de leerlingen van de Gemeentelijke Basisscholen De Vlindertuin in Borsbeke en Het Essenhofje in Sint-Lievens-Esse hun rapport in ontvangst mogen nemen, maar ook de scholen zelf. De Vlindertuin en Het Essenhofje zijn namelijk onderworpen aan een grondige doorlichting. De Vlaamse onderwijsinspectie erkende hun inspanningen in een uitmuntend rapport.

De Gemeentelijke Basisscholen De Vlindertuin in Borsbeke en Het Essenhofje in Sint-Lievens-Esse zijn onderworpen aan een onderzoek omtrent kwaliteitsontwikkeling, leerlingenbegeleiding met het oog op inclusie en gelijke onderwijskansen, en rapportering en oriëntering. Drie inspecteurs van de Vlaamse onderwijsinspectie hebben daarvoor anonieme enquêtes afgenomen bij alle ouders, leerlingen vanaf het vierde leerjaar en alle leerkrachten van De Vlindertuin en Het Essenhofje. Daarnaast hebben ze ook klasbezoeken gehouden, documenten van leerkrachten van dichtbij bekeken, gesprekken gehad met het CLB en het beleidsplannen doorgenomen. De Vlindertuin en Het Essenhofje scoren over de hele lijn goed en overstijgen zelfs de verwachtingen omtrent de positieve en inclusieve cultuur.

“Het schoolteam gaat ervan uit dat ieder kind de kracht en de capaciteiten heeft om te leren en te groeien, en daar handelen ze hier ook naar. het zit in de genen, jullie ademen gelijke kansen voor elk kind”, concludeert de inspectie.

“Voor De Vlindertuin en Het Essenhofje is dit rapport de kers op de taart van jarenlange inspanningen. Het is echter vooral voor ons als team het allerbelangrijkste. Onderwijs is zowat de beste ethische belegging, het machtigste wapen om de wereld te veranderen zoals Nelson Mandela zei. Wanneer je dan hoort dat we dat organiseren in een omgeving waar elk kind dezelfde kansen krijgt … dat doet goed!”, zegt een fiere Els De Durpel, directeur van de Gemeentelijke Basisscholen De Vlindertuin en Het Essenhofje.

“De Vlindertuin en Het Essenhofje leggen de lat steevast hoog, fijn dat dit erkend is door de Vlaamse onderwijsinspectie”, klinkt het bij Benjamin Rogiers (Open VLD, schepen van onderwijs. “Met de resultaten uit het rapport wordt er aan de slag gegaan om ons onderwijs verder te verbeteren, maar nu kan er eerst genoten worden van een welverdiende paasvakantie!”