Zottegem: aangepast treinverkeer door werken in Denderleeuw

Door Infrabel wordt van zaterdag 30 maart tot en met zondag 14 april alle dagen gewerkt voor de verdere vernieuwing van verschillende sporen, spoorwissels en delen van de bovenleidingen in en rond het station van Denderleeuw. Hierdoor moet het reisaanbod aangepast worden, ondermeer ook wat het treinverkeer tussen Zottegem, Denderleeuw en Brussel betreft.

Op weekdagen zullen tijdens die periode de S8-treinen Zottegem – Brussel – Louvain-la-Neuve enkel tussen Brussel-Zuid en Louvain-la-Neuve rijden. Tussen Zottegem en Brussel-Zuid moet men een andere trein nemen. Ook wijzigen de vertrektijden van de S3-treinen Dendermonde – Brussel – Zottegem. Verder hebben de werken tijdens de weekends en op paasmaandag 1 april wijzigingen van de vertrekuren van de IC-treinen Oostende – Kortrijk – Brussels Airport/Zaventem tot gevolg.

Er wordt aangeraden om je treinreis te plannen via nmbs.be of de NMBS-app (de reisplanner houdt al rekening met de aangepaste dienstregeling). Wie niet beschikt over internet, kan voor meer inlichtingen telefonisch terecht bij de NMBS-klantendienst via 02 528 28 28.