Kinder- en Jeugdkoor Bevegem en oud-koorleden concerteren voor ‘Stappen naar een droom’

Nadat het vorig jaar met de musical ‘Het verhaal van de blauwe maan’ als voorjaarsproductie voor het voetlicht trad, is het ditmaal bij het Kinder- en Jeugdkoor Bevegem momenteel volop repeteren geblazen voor het concert ‘Muziek laat je dromen’ dat het koor binnenkort ten gehore zal brengen ten voordele van ‘Stappen naar een droom’, het project dat Astrid Campens uit Zottegem op 1 mei vorig jaar opstartte en waarmee ze zo’n 135.000 euro wil inzamelen – de teller staat momenteel op bijna 125.000 euro – voor de aankoop van een staprobot die dan in het Kinderrevalidatiecentrum van het UZ Gent zou kunnen gebruikt worden om haar dochter Ella en andere patiëntjes die verlamd zijn aan de onderste ledematen ingevolge een ongeval of ziekte (tumor), de kans te geven om weer te leren stappen.

In het vooruitzicht van dit concert werd ook een oproep gedaan naar oud-leden van het koor dat intussen reeds meer dan dertig jaar actief is (sinds 1990) onder leiding van stichtster en dirigente Frieda Goorix. Een 25-tal oud-leden ging hierop in en (deels) samen met ongeveer evenveel huidige leden zullen zij een gevarieerd programma van eigentijdse liederen verzorgen. Daarnaast zal een ‘gelegenheidsgroepje’ van koorleden ook enkele instrumentale nummers met muziek uit tekenfilms spelen. Het Kinder- en Jeugdkoor Bevegem komt met ‘Muziek laat je dromen’ tweemaal op het podium: op vrijdag 19 april om 19u30 en op zondag 21 april om 10u30 in de zaal van het OLVC / Campus Centrum (ingang via de Nieuwstraat!). Toegangskaarten kosten 12 euro en kunnen besteld worden bij dirigente Frieda Goorix (tel. 09 360 63 76 of 0474 99 67 82) en bij Myriam De Temmerman door middel van een e-mail naar myriam_dt@hotmail.com of tel. 0476 25 94 88.