Syndicaliste Kim Collyns kandideert op de Vlaamse lijst van Vooruit

Geraardsbergen, 9 april 2024 – Met haar 14e plaats op de opvolgerslijst voor Vooruit op de Vlaamse lijst, zet Kim Collyns zich klaar om de stem van Geraardsbergen te verdedigen in het Vlaams Parlement. De gedreven syndicaliste was al in 2006 actief in de lokale politiek en breidt aan haar engagement verder op de Vlaamse lijst van Vooruit.

Naast haar lokale engagement, is Kim al jarenlang een gemotiveerde militante bij het ABVV. Ze is Gewestelijk secretaris van de Algemene Centrale ABVV Brussel-Vlaams Brabant waar ze onder meer verantwoordelijk was voor de bouwsector. Tevens is ze woordvoerster van het Brussels vrouwenbureau van het ABVV waar ze zich met hart en ziel inzet voor de rechten en belangen van vrouwen.

De verkiezingen van 2024 beschouwt Kim als “de moeder aller verkiezingen”. Met haar kandidatuur zet ze dan ook resoluut in op een aantal belangrijke thema’s die Geraardsbergen en Vlaanderen na aan het hart liggen.

Kinderopvang en onderwijs
Betaalbare en toegankelijke kinderopvang is een speerpunt voor Kim. ‘In Geraardsbergen ervaren we net zoals in de rest van Vlaanderen een schrijnend tekort aan betaalbare kinderopvang. Dit maakt het voor jonge gezinnen enorm moeilijk om werk en gezin te combineren. We moeten hier dringend werk van maken’, stelt ze kordaat.

Ook onderwijs is voor Kim een prioriteit. ‘Elk kind, ongeacht zijn of haar achtergrond, verdient kansen om zich optimaal te ontwikkelen. Kwaliteitsvol onderwijs mag geen luxe zijn, maar moet voor iedereen toegankelijk zijn’, benadrukt ze.

Naast haar engagement voor gezinnen en onderwijs, zet Kim zich ook in voor de rechten van 1000-den huishoudhulpen in de dienstenchequesector. ‘Deze hardwerkende mensen verdienen een eerlijk loon en betere arbeidsvoorwaarden. We mogen hen niet langer in de steek laten’, aldus Kim.

Ten slotte wil Kim zich sterk maken voor goed betaalde jobs voor alle inwoners van Geraardsbergen. ‘Te veel mensen in onze stad moeten rondkomen met een te laag loon. We moeten structureel werk maken van betere lonen en meer betaalbare woningen’, besluit ze strijdvaardig.

‘Ik ben ervan overtuigd dat we met Vooruit een positieve verandering kunnen realiseren in Geraardsbergen en Vlaanderen’, klinkt het vastberaden. ‘Ik ga me de komende maanden met volle overgave inzetten om onze samenleving  eerlijker en leefbaarder te maken.’