®Rode kruis - pleisteractie 2024 Vlaanderen

Voor de 2de maal is het pleisteractie aan 10€ stuk met zangeres Camille als figuurtje

"Afdeling Ninove verkopen niet aan kruispunten"

Na meer dan 60 jaar stickers verkopen, gooide Rode Kruis-Vlaanderen het in 2023 over een andere boeg. Duizenden vrijwilligers brachten toen voor het eerst pleisters aan de man. Met succes: er werden bijna 400.000 pleisters verkocht, goed voor een opbrengst van zo’n 4 miljoen euro. Dit jaar willen ze het evengoed doen of nog beter …

Waar kan je de pleister kopen van afdeling Ninove

• Spar Denderwindeke

• Carrefour : do 18, vrij 19 en zaterdag 20 april 2024
• Aldi Meerbeke : do 18, vrij 19 en zaterdag 20 april 2024
• Jumbo : do 18, vrij 19 en zaterdag 20 april 2024
• Colruyt do 18,vrij 19 en zaterdag 20 april 2024
• Ninia Shoppingcenter : zat 20 april 2024

Online pleisterverkoop
Ook online is de pleister te koop via www.koopdepleister.be/ninove Dit is een oplossing voor mensen die geen vrijwilliger teken komen maar toch de afdeling willen steunen. De koper betaald de verzendkosten (4.95€). Bij aankoop van 2 of meer is de verzending gratis.

Achterkant pleister
Geen wedstrijd, maar algemene info over de activiteiten van Rode Kruis Vlaanderen, bloed en plasma, hoe vrijwilliger worden en meer info over cursussen.

Opbrengst pleisterverkoop
De opbrengst van de pleisterverkoop gaat zoals elk jaar naar de lokale werking.
Dit jaar gaat de opbrengst naar de aanschaf van nieuwe rea poppen (volwassen – junior – baby) werkpakken nieuwe vrijwilligers …

Kwaliteitsnormen
Nieuw: De pleisterverpakking is voorzien van een hersluitbare ziplock-sluiting. Het gebruikte PE-materiaal is wit en heeft een stevigere textuur. Deze plastic verpakking voldoet aan hygiënische normen voor zowel productie als verkoop. De pleisterverpakking is waterbestendig. Na gebruik kan de verpakking eenvoudig worden gerecycled via de PMD-zak.
Let op: Hoewel de pleisterverpakking UV-bestendig is, geldt dit niet voor de pleister zelf. De lijm van de pleister kan oplossen bij blootstelling aan warmte. Daarom adviseren wij de koper om de pleister uit de buurt van direct zonlicht te houden en te beschermen tegen warmte. Het wordt afgeraden om de pleister op het dashboard van de auto te leggen.

Betalen
Via Payconiq of casch