Vooruit en Groen willen pop-up speeltuin op de Markt: ‘Boost voor horeca en gezinnen’

Geraardsbergen. De Oudenbergstad maakte zich klaar voor een feestelijke editie met tal van spelelementen en activiteiten op de Markt op de Buitenspeeldag van woensdag 17 april. Vooruit en Groen Geraardsbergen willen dit initiatief verankeren met een pop-up speeltuin op de Markt, tijdens het terrasseizoen.

Stimulans voor horeca en gezinnen
Stijn De Bock, politiek secretaris bij Vooruit, is alvast enthousiast over de voordelen: ‘Het voorstel van een pop-up speeltuin is een win-win voor iedereen. Met een klimrek, zandbak met kasteel en andere leuke spelelementen belooft dit een walhalla te worden voor de kleinsten onder ons. Ouders kunnen hier ontspannen genieten van een terrasje terwijl hun kroost zich naar hartenlust uitleeft. Kinderen smullen van een veilige en avontuurlijke speelplek, terwijl ouders onbezorgd kunnen tafelen.’

De centrale ligging op de Markt, met de terrassen die nu al uitgestald zijn, maakt dit volgens Vooruit tot de ideale locatie. ‘We verwachten dan ook dat dit de horeca ten goede komt. Gezinnen met kinderen zullen sneller geneigd zijn om hier te vertoeven, wat extra zuurstof betekent voor de lokale HoReCa.’

‘De Markt is de perfecte locatie voor deze speeltuin. Centraal gelegen, met voldoende ruimte en kindvriendelijk. Met dit voorstel dragen we bij aan een levendige Markt en een aantrekkelijke stad voor jong en oud’, vult Klaas De Mesmaeker, van Groen Geraardsbergen, aan.

Extra troeven voor Geraardsbergen
Volgens Groen en Vooruit draagt de speeltuin bij aan de verdere ontwikkeling van de Markt tot een ontmoetingsplek voor iedereen. ‘Dit initiatief stimuleert gezinnen om Geraardsbergen te bezoeken en er langer te blijven en zet Geraardsbergen op de kaart als kindvriendelijke stad. De pop-up speeltuin kan ook een boost betekenen voor de lokale economie. Door gezinnen met kinderen aan te trekken, stimuleert de speeltuin de lokale horeca en handel.’

Julien Borremans