N-VA Zwalm stelt eerste kandidaten voor

Het afgelopen weekend  kondigde N-VA Zwalm tijdens een persmoment in De Bostmolen de eerste kandidaten aan voor de lokale verkiezingen in oktober.

“Onze kandidatenlijst”, zo stelde voorzitter Sarne De Vliegher, “wordt een mix van ervaring en jong geweld, vrouwen en mannen en zal het ganse Zwalmse grondgebied afdekken. Het doel is om in elke dorp voelsprieten te hebben waarmee we ons verkiezingsprogramma kunnen finetunen én het beleid ook in de toekomst kunnen uitstippelen op maat van de Zwalmenaar. We stappen vol vertrouwen naar de kiezer!”

De lijst

1. Peter Van Den Haute (Hundelgem)

2. Leyla Defrancq (Roborst)

3. Sarne De Vliegher (Sint-Blasius-Boekel)

4. Christine Vallat (Paulatem)

5. Sam Van Melkebeek (Nederzwalm)

19. Louis Ide (Dikkele)

De kandidaten

Peter Van Den Haute – Peter is gehuwd, vader van drie kinderen, fervent Harley fan en woonachtig te Hundelgem. Hij is leerkracht Engels bij de Jezuïeten in Aalst en binnen de huidige coalitie in Zwalm als schepen bevoegd voor erfgoed en patrimonium, toerisme, cultuur en vrije tijd, sport, externe communicatie, openbare werken en begraafplaatsen. Je kan Peter dag en nacht en in weer en wind in Zwalm tegen het lijf lopen. Hij is zondermeer hét voorbeeld van een geëngageerd en betrokken politicus.

Leyla Defrancq – Leyla is 28 jaar en heel trotse mama van Thilly en Miel en plusmama van Roan. Ze werkt als penitentiair bewakingsassistent in de gevangenis van Gent. Hoewel haar Gentse tongval anders doet uitschijnen, woont ze al meer dan 20 jaar in Zwalm. Ze is opgegroeid in het pittoreske Dikkele maar is ondertussen woonachtig in haar eigen stek in het minstens even gezellige Roborst. Wie schoolgaande kinderen heeft in de Vlinder en de Baobab kan Leyla daar sinds kort vinden bij de ouderraad. Wandelen en pilates zijn haar sportieve uitlaatkleppen.

Sarne De Vliegher – Sarne is gehuwd met Sofie, ook een dierenarts. Samen hebben ze twee kinderen en zijn sinds 2007 woonachtig in Sint-Blasius-Boekel. Sarne is professor aan de Faculteit diergeneeskunde (UGent), doceert er o.a. veterinair recht, is internationaal bekend voor zijn wetenschappelijk onderzoek bij melkvee en is de laatste jaren ook bezig met dierenwelzijn. Hij is oud-voorzitter van de Orde de Dierenartsen. Ondertussen is Sarne 2 jaar voorzitter van de lokale N-VA afdeling. Hij is een fervent voetballiefhebber én bestuurslid bij SK Munkzwalm. Hij houdt van klassieke en filmmuziek en van de natuur.

Christine Vallat – Christine is van Franse afkomst. Sedert 20 jaar woont ze in Paulatem met haar man, de ondervoorzitter van N-VA Zwalm, en hun 2 zonen. Ze werkt als zelfstandige in de textiel- en modebranche. Sinds meer dan 2 jaar zetelt Christine in het BCSD wat ze ziet als een interessante ervaring. Ze is ervan overtuigd dat alle mensen die kunnen werken aan de slag krijgen, de beste manier is om sociale armoede uit de wereld te helpen. Christine wil zich ook engageren voor de Zwalmse senioren met hun diverse behoeften. Ze vindt dat we er verder voor moeten zorgen dat in Zwalm moderniteit met authenticiteit rijmt.

Sam Van Melkebeek – Sam is 27 jaar en geboren en getogen te Gent. Sinds mei vorig jaar woont Sam samen met zijn echtgenoot Semih Taspinar en hun 2 honden Zeytin en Nelson in Nederzwalm. Sam werkt momenteel als arts-specialist in opleiding in het UZ Brussel. Samen met Semih runt hij sinds een aantal maanden een esthetisch centrum in Nederzwalm. Al van jongs af is Sam gepassioneerd en geëngageerd als het gaat over politiek. Daarnaast is hij ook erg sportief en roeit al jaren, waaronder zelfs een aantal jaren voor het nationaal team van België

Louis Ide – Louis is arts, medische microbioloog en infectiecontrole specialist in het Jan Palfijn Ziekenhuis te Gent waar hij tijdens de Covidpandemie ook de ziekenhuiscoördinator was. Samen met Sam, Lut en Michel geeft hij onze gratis EHBO cursussen. Louis stond aan de wieg van N-VA en zetelt weldra 13 jaar in het dagelijks bestuur van N-VA als vrijwilliger. De laatste 10 jaar doet hij dat in de hoedanigheid van nationaal secretaris, voorheen als ondervoorzitter. Louis zetelt weldra ook 12 jaar in de Zwalmse gemeenteraad. Hij is voorzitter van de vzw Dikkels Kultuur Genootschap dat het orgel in de kerk van Dikkele restaureerde, voor een piano zorgde, concerten organiseert etc. Hij duwt, net als de vorige keer, onze gemeentelijke lijst.

Ten slotte

De voorzitter eindigt vol enthousiasme het persmoment en stelt: “Na deze aankondiging nemen we de tijd om onze kandidatenlijst te vervolledigen maar ik kan u nu al verklappen dat de vernieuwing en de verjonging verder zullen worden gecombineerd met wijsheid en ervaring”.