Heksenwandeling in Ettingebos met heks Lyra: “Er gebeuren vreemde dingen in het heksendorp Balegem”

In het Ettingebos kan je sinds kort een leuke heksenwandeling maken. Ze werd uitgewerkt door de bibliotheek en de dienst Toerisme van Oosterzele. In samenwserking met jeugdauteur Guy Daniëls. Hij werkte enkele van zijn prentenboeken uit tot een familiewandeling.

Tijdens je tocht kom je borden tegen waarop je telkens een deel van het verhaal ontdekt. Als je de bijbehorende opdrachten uitvoert, mag je door naar het volgende bord. Wil je nog meer van het verhaal genieten? Scan dan de QR-code en laat je betoveren door het luisterspel. Zondag werd de familiewandeling officieel voorgesteld door Orville Cottenie (schepen van Toerisme) en in het bijzijn Guy Daniëls.

“Er gebeuren vreemde dingen in het heksendorp Balegem. Op elke eerste nacht van een nieuwe volle maan vliegen de heksenbezems stiekem rond in het Ettingenbos weg. Niemand weet waar ze naartoe vliegen. Heks Lyra en tovenaar Sem gaan op onderzoek uit. Ze volgen de heksenbezems en komen zo in De krakende bezem terecht, een rusthuis voor oude heksen en tovenaars. Maar waarom zouden die bezems toch naar het rusthuis vliegen? Een betoverend verhaal over wegvliegende bezems, heksengrootouders en een superleuk bezempretpark. Voor nieuwsgierige heksen en tovenaars vanaf 4 jaar.”

Er zijn ook andere wandelingen of fietstochten in andere provincies.

https://www.boekstappers.be/fietsen-wandelen

Guy Daniëls Guy Daniëls

is kleuterleider van opleiding. Hij probeert zijn verhalen zo te schrijven dat ze steeds vertrekken vanuit de gevoelens en de leefwereld van een kind. Op die manier ontstaan verhalen waarin het kind zich kan herkennen, waar het zich door aangetrokken voelt. De kinderen van zijn klas vormden de eigenlijke kinderjury. Zij kregen de verhalen als eerste te horen en gaven deskundig advies. Aan de hand van hun aanwijzingen paste Guy Daniëls delen van zijn verhalen aan.

http://www.boekstappers.be