Twee slachtoffers na grootschalige vechtpartij aan het station. Parket onderzoekt de zaak.

Geraardsbergen/Zottegem. Donderdag 2 mei deed er zich een stevige en grote vechtpartij tussen verschillende jongeren aan het station van Geraardsbergen voor. Deze gewelddadige confrontatie deed zich na de schooluren voor. De aanleiding van de algehele knokpartij is niet meteen duidelijk. Volgens getuigen ging het er zo hard aan toe dat zelfs omstaanders die een bloedende jongere wilde helpen, werden aangevallen.

Tijdens de vechtpartij vielen er volgens de politie van Geraardsbergen/Lierde twee slachtoffers. ‘Het onderzoek is lopende en het parket zal verder communiceren’, laat Karolien De Turck – communicatieverantwoordelijke van de politie Geraardsbergen/Lierde – weten. Het zou om een geval van afpersing gaan. Een tiener weigerde aan een bende te betalen en werd het ziekenhuis ingeslagen. Heel wat aanwezigen drukten hun verontwaardiging en ongerustheid uit. Een man die tijdens het gevecht wou tussenkomen, werd zelf tegen de vlakte gewerkt en kreeg enkele rake klappen. Omstaanders filmden het gebeuren of keken toe (zie beelden onderaan). Vrijdag 3 mei was de politie aanwezig om de gemoederen te bedaren.

Het is niet de eerste keer dat er aan het station van Geraardsbergen gevochten wordt. Op woensdag 25 oktober werd een meisje in elkaar geslagen. Op beelden – die op het internet circuleerden – was duidelijk te zien hoe dit meisje door een ander meisje – met in haar zog nog heel wat andere jongeren – werd achtervolgd en verschillende meppen moest incasseren.

Ook in het centrum en aan het station van Zottegem deed er zich donderdagmiddag een massale vechtpartij tussen heel wat jongeren voor. De politie hield twee personen bestuurlijk aan en moest de wapenstok hanteren om de orde te handhaven. Vrijdag was voor en na schooltijd de politie massaal aanwezig om de situatie in de gaten te houden. Tijdens het tumult werd een steen in de vooruit van een wagen gegooid.

Julien Borremans