Kando relaxt in dierenpark Pairi Daiza

Rondwandelen kan nu ook in negende 'wereld' met thema Japan

Op dinsdag 4 juni kan je dankzij Kando Oosterzele een dagje vertoeven in Pairi Daiza, één van de populairste dierenparken. Pairi Daiza, een absolute aanrader.
Pairi Daiza herbergt meer dan 7000 dieren van over heel de wereld, vogels, zoogdieren, vissen, reptielen,…op het vroegere domein van de Cisterciënzerabdij van Cambron met zijn eeuwenoude bomen en talrijke historische gebouwen. Tot voor kort kon je in Pairi Daiza de tuin betreden die bestond uit acht werelden. Elk met een eigen identiteit, sfeer en architectuur. Maar als dat geen goed nieuws is, vanaf zaterdag 11 mei kunnen bezoekers van dierenpark Pairi Daiza nu ook rondwandelen in een nieuwe wereld, de negende, die rond het thema Japan is opgebouwd. ‘De eilanden van de Rijzende zon’ is inderdaad de negende wereld in het park. Ze werd ontworpen om de 30 ste verjaardag van het park te vieren. Met de aanleg van dit terrein van ruim 1 ha werd een investering van 1,9 miljoen euro gedaan. De eilanden van de Rijzende Zon verwijzen naar Hokkaido, Honshu  Kyushu en Shikoku. Het is niet zomaar een Japanse tuin, maar een reproductie van wat je in Japan te zien krijgt. Pairi Daiza, blijft de successen opstapelen, wist je dat het park jaarlijks 2,3 miljoen bezoekers ontvangt. Andere werelden zijn gewijd aan China, Afrika, Zuidoost  – Azië, en de poolgebieden. Elke wereld herbergt een uitzonderlijke, onvervangbare en vaak bedreigde fauna.
Picknick
Voor het middagmaal beslist je zelf, er zijn diverse eetgelegenheden. Een goede tip. Je kan zelf een picknick voorzien. De tuin in 75 hectare groot. Er zijn heel veel banken en rustpunten om in alle veiligheid van een lunch te genieten.
Om 9 u vertrekt men op het marktplein Scheldewindeke. Deelnemen kost 70 euro, Kando – leden betalen 65 euro. Rond 18 u wordt een broodmaaltijd geserveerd. Inschrijven is noodzakelijk voor 25 mei 2024. Snel wezen, er is maar één bus. Inschrijven kan bij Hubert & Juliette Van De Sijpe, hubert.vandesype@gordianus.be, 0478 / 69 37 91, Juliette Meuleman, juliette.meuleman@telenet.be, 0487 / 32 55 98, Rita De Landsheere  ritadelandsheere@hotmail.com, 0472 / 95 18 33.  Het bedrag kan gestort worden op rekening BE33 890 5440551 46 Kando Oosterzele, met vermelding Pairi Daiza, naam en aantal personen. (marcel van de vijver, foto danny de lobelle)