Week van de begraafplaatsen in Merelbeke

Het is stilaan de traditie in Merelbeke om in volle lente deel te nemen aan de internationale Week van de begraafplaatsen, uitgaand van het ASCE (Association of Significant Cemeteries in Europe), die de grafarchitectuur als waardevol erfgoed wenst te promoten.

Het worden geen duffe gidsbeurten, over grafstijlen en -makers. Onze gepassioneerde gidsen leiden je langs graven van bekende en minder bekende Merelbekenaren. We vernemen de verdienste van deze personen voor onze gemeenschap en ontrafelen de funeraire symbolen op hun zerken.Dit jaar kan je op 4 van de 6 begraafplaatsen die Merelbeke telt, terecht voor gratis gidsbeurten.

Reserveer vlug ge plekje (met opgave van de gekozen gidsbeurt) via erfgoed@merelbeke.be of T 0474 85 56 14 (voormiddag). De groepen zijn beperkt tot 20 personen.

Zaterdag 25.05
10u30 – kerkhof Bottelare – gids An Hernalsteen
14u30 – kerkhof Munte – gids Bernadette Van Damme

Zondag 26.05
10u30 – kerkhof Bottelare – gids An Hernalsteen
14u30 – kerkhof Schelderode – gids Georges De Meester

Zondag 02.06
10u30 – kerkhof Munte – gids Bernadette Van Damme
14 u 30 – kerkhof Merelbeke-Centrum – gids Georges De Meester

We verzamelen aan de ingang van de begraafplaats. Tot dan!