Korte Keten in Stadsboerderij Hunnegem wordt feestelijk geopend

Geraardsbergen. Zaterdag 18 mei ging het 3de Feest van de Korte Keten door in de Stadsboerderij Hunnegem. Het was een bruisende viering, met een uitgebreide markt vol lokale producten en extra verkoop- en infostanden van lokale boeren, producenten en organisaties. Bezoekers konden genieten van korte keten verkoopstands, heerlijke proeverijen en diverse eetstandjes.

De festiviteiten begonnen met de feestelijke inhuldiging van de SDG-wandeling door Gouverneur Carina Van Cauter, samen met burgemeester Ann Panis, 1ste schepen Fernand Van Trimpont, schepen Milieu Stephan De Prez, schepen Burgerparticipatie Kristin Van Geyte, en gastvrouw en -heer van Hunnegem Larmuseau. Tijdens de SDG-wandeling werden vijf Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de VN belicht, toegepast in de werking van de Stadsboerderij Hunnegem. De wandeling werd begeleid door betoverende operazang van Sieglinde Heymans, wat voor een magische sfeer zorgde.

Dankzij de inzet van TraGer vzw en de enthousiaste deelname van de gemeenschap, was het Feest van de Korte Keten een groot succes en een viering van duurzaamheid, lokale productie en gemeenschapszin.

Julien Borremans