Babybeurs AZ Sint-Elisabeth: avondeditie op woensdag

Onder de noemer ‘Baby aan boord’ houdt de dienst materniteit van het AZ Sint-Elisabeth Zottegem normaal ongeveer viermaandelijks (meestal op een zaterdagnamiddag) een gratis informatieve beurs voor aanstaande ouders. Binnenkort, op woensdag 5 juni, vindt er weliswaar ook een speciale avondeditie plaats. In het auditorium op de derde verdieping van het ziekenhuis kunnen toekomstige ouders dan terecht bij vroedvrouwen voor informatie over zwangerschap en gezonde levenswijze tijdens de zwangerschap, bevalling en verzorging van de baby, het verblijf op de kraamafdeling, fles- en borstvoeding, pre- en postnatale zorg enz. Ook zijn infostands voorzien rond Kind en Gezin, Pas Thuis, het Groeipakket (het vroegere kindergeld). Onder begeleiding van een vroedvrouw zal een kijkje kunnen genomen worden op de kraamafdeling en in het verloskwartier.

Om praktische redenen wordt er gewerkt met tijdsloten en wordt het aantal koppels dat op de beurs mag binnenkomen, beperkt per tijdslot. Daarom is het noodzakelijk op voorhand in te schrijven. Dit kan via de activiteitenkalender op www.sezz.be of via https://bit.ly/4bZtPtA (de partner – ook welkom – moet niet afzonderlijk ingeschreven worden). Daarbij kan gekozen worden voor het tijdslot met start om 17 uur, om 17u30 of om 18 uur. Voor meer inlichtingen kan men contact opnemen met de materniteit van het AZ Sint-Elisabeth via 09 364 87 60. Voor de volgende ‘Baby aan boord’-beurs is het daarna wachten tot zaterdag 12 oktober.