Vooruit Ninove Combiticket
®Sophie Richez - Vooruit Ninove

Vooruit Ninove: “Actie voor combiticket openbaar vervoer”

Vooruit strijdt voor sterk en betaalbaar openbaar vervoer. Daarom voerde Katie Coppens (plaats 6 kamer) en Stijn Vermassen (plaats 20 Vlaams parlement) van Vooruit Ninove samen met hun parlementslid Anja Vanrobaeys (plaats 2 Kamer) vanochtend actie aan het station Ninove voor een goedkoop combiticket voor heel het openbaar vervoersnetwerk in België.

®Sophie Richez – vlnr Anja Vanrobaeys, Stijn Vermassen en Katie Coppens
Anja Vanrobaeys, Anja VanrobaeysFederaal parlementslid Vooruit
®Sophie Richez – Anja Vanrobaeys – Federaal parlementslid Vooruit

“Met zo’n ticket van 8 euro waarmee je onbeperkt de hele dag de trein, de tram, de bus en de metro kan nemen, willen wij het openbaar vervoer betaalbaar, makkelijk en aantrekkelijk maken”, zegt Anja Vanrobaeys. “De Vlaamse regering heeft De Lijn kapot bespaard. Mensen geraken daardoor niet meer op hun werk, jongeren geraken niet meer op school en ouderen geraken niet meer bij familie of vrienden. Die stilstand willen we doorbreken. Maar ook de treinverbindingen in de Denderstreek moeten beter”, vervolgt ze. “Ik vind het schandalig dat de rechtstreekse verbinding naar Aalst en Gent werd doorgeknipt. Eén minuut om een overstap in Denderleeuw te maken is onhaalbaar. Het gevolg is dat de reistijd een uur langer duurt en pendelaars die dat kunnen overstappen naar de auto. Wie elke dag naar het werk of school pendelt, verdient beter.”

Stijn Vermassen, schepen van mobiliteit en klimaat
®Sophie Richez – Stijn Vermassen, schepen van mobiliteit en klimaat

“Het is absurd dat het vandaag makkelijker en goedkoper is om de auto te nemen dan het openbaar vervoer”, zegt Stijn Vermassen, schepen van mobiliteit en klimaat. Alleen met een sterk openbaar vervoer overtuigen we meer mensen om de wagen te laten staan. Dat is goed voor het klimaat en goed voor onze portemonnee.”

®Sophie Richez - Vooruit met het combiticket
®Sophie Richez – Vooruit met het combiticket
®Sophie Richez - Vooruit met het combiticket
®Sophie Richez – Vooruit met het combiticket
Anja Vanrobaeys - Federaal parlementslid Vooruit
®Sophie Richez – Anja Vanrobaeys – Federaal parlementslid Vooruit
®Sophie Richez – Katie Coppens, Schepen van Financiën
®Sophie Richez – Katie Coppens, Schepen van Financiën
®Sophie Richez - Vooruit met het combiticket
®Sophie Richez – Vooruit met het combiticket
®Sophie Richez - Vooruit met het combiticket
®Sophie Richez – Vooruit met het combiticket