Wereldfietsdag: Oosterzele applaudisseert voor fietsers én veilige fietsinfrastructuur

Oosterzele zette op 3 juni, Wereldfietsdag, de fietsers in de bloemetjes. Op meer dan 100 plaatsen in Vlaanderen  applaudisseren fietsersbond; Groen; cd&v; voluit en #9860 kandidaten en vrijwilligers voor alle mensen die langsfietsen. Ook in Scheldewindeke op de plaatselijke markplein. Want ondanks de stijging van het aantal fietsers, blijven de investeringen in betere fietsinfrastructuur achterwege.

Om fietsers te feliciteren: ze kiezen immers voor het slimste en het gezondste vervoermiddel dat zowel fysieke als mentale voordelen heeft.

Om fietsers te bedanken: ze verhogen de leefkwaliteit en maken het verkeer plezanter. Bovendien: wie zich hoffelijk gedraagt in het verkeer, krijgt dikwijls hoffelijkheid terug.

Om automobilisten stof tot nadenken te geven: niet alleen korte afstanden zijn perfect af te leggen per fiets, maar ook langere woon-werkafstanden. Waarom dan nog eindeloos in de file staan? Probeer eens 30 dagen minder wagen!

Om beleidsmakers te tonen: veilige fietsinfrastructuur is noodzakelijk en ze werkt! Ze doet meer mensen fietsen, zowel op langere woon-werktrajecten als op kortere trajecten naar de scholen, de sportclubs, de verenigingen, de gemeenschapscentra, de lokale winkels, …

Om iedereen in Oosterzele te tonen: er is een plaatselijke Fietsersbondafdeling die heel actief ijvert voor fietsplezier en fietsveiligheid voor alle leeftijden in Oosterzele.