Merelbeke: Horror on the Orient Express in Cultuurhuis

op zaterdag 8 juni om 20u en op zondag 9 juni om 17u.

Welkom aan boord van de Oriënt Express! De legendarische trein die tsaren en koningen
vervoerde, Mata Hari tot de illustere passagiers mocht rekenen en aan iedere gast een
royaal gevoel bood. Dit imposante rijtuig vormde de inspiratiebron van Agatha Christie’s beroemdste werk. Dit weekend wordt deze roemruchte trein het decor van een heel ander, meeslepend en bloedstollend verhaal. Het komt niet alleen met tekst tot leven, maar ook met woord en beeld.

Het Oost-Vlaams Symfonisch Orkest en dirigent Geert Baetens brengen ‘Horror on the Orient Express van Belgisch componist Alex Otterlei, een groots opgezet spektakel waarin de meeslepende en sterk filmische muziek de hoofdrol speelt.

Het orkestrale werk wordt geflankeerd door een tot de verbeelding sprekende presentatie van Inneke Plasschaert en een kunstzinnige visuele vertelling door Anouk Tondeleir.
Het originele scenario van Belgisch componist Alex Otterlei (geadapteerd tot achtergrondverhaal door Jan Van Dosselaer) werd dan weer creatief voor het ‘witte doek’ vertaald door Jeroen E. Callaert.

Horror on the Oriënt Express speelt zich af gedurende de hoogdagen van de belle époque. De legendarische trein baant zich een weg doorheen het prachtige Europa, richting het fabelachtige Oosten. Geen van de passagiers kan vermoeden dat er een duivels kwaad in hun midden schuilt… Deborah Middleton en Algernon Delancey, een charmante archeologe en haar enigmatische compagnon, zijn een eeuwenoud artefact op het spoor, drager van ongekende krachten. De puzzelstukken van een onheilspellende rit liggen klaar, een helse dreiging ligt overal op de loer!

Ga je mee aan boord?

Horror on the Orient Express in Cultuurhuis Merelbeke, op zaterdag 8 juni om 20u en op zondag 9 juni om 17u. Tickets en info via www.ovso.be of www.facebook.com/OostVlaamsSymfonischOrkest