Lezersbrief over media, sluikstorten en calamiteiten in Zottegem

  • In een steeds maar veranderende omgeving is het zaak om zo vlug op de bal te spelen zodat lezers, mensen geinformeerd worden. Dat er misschien iets verkeerd werd gezegd of geschreven, is eigen aan ‘ik heb het van horen zeggen’ . Dat was vroeger ook zo hoor. Mensen zaten op bankjes buiten en vertelden. Waar rook is, is ook vuur. Wees blij dat je het lokale nieuws kan volgen. Toch wil ik 2 bemerkingen maken. Ik geloof dat dit medium veel kracht heeft, al dan niet gepaard met opmerkingen.
    • Vrije meningsuiting, zolang het beleefd blijft.
    • Dan wordt het ook eens tijd dat die media aandacht besteden aan sluikstort in Zottegem en andere steden. Burgers, als je dat ziet, meld het dan!  Zo alleen kunnen wij onze stad of andere gemeente proper houden. Persoonlijk weet ik dat dienst Milieu er hard aan werkt, samen met de medewerkers ten velde. Werk eraan mee!
  • Inzake calamiteiten gevechten, onlusten aan stations-omgeving kan ik meegeven dat het iedere keer dezelfde bende is. Politie kan niet overal permanent aanwezig zijn. Zij hebben maar  bevoegdheid tot ‘vaststellen’. Bij notificatie ‘melding’ is er geen enkel juridisch gevolg. Enkel misschien bij opmaak PV. Ook het parket heeft de de handen vol, dat besef ik. Maar, SNELRECHT, in de gevallen, is toch eens denken waard. Onkruid verdelgen zodra het groeit.
Dank
Naam auteur bekend bij de redactie