®RV - Sigmond en dochter Nadia met de Engelse en Belgische vaandel

Vaandeldrager Sigmond viert zijn tachtigste verjaardag in Normandië

Ninovieter Sigmond ‘Chico’ Ghijssels (80) werd geboren op D-day 6 juni, het begin van de bevrijding van Europa op het einde van de Tweede Wereldoorlog.

®RV – Sigmond viert zijn 80ste verjaardag in Normandië

Sigmond: “Ondanks mijn gezondheid het wat liet afweten, heb ik me toch opnieuw laten overhalen naar Normandië te gaan, en vierde ik zo mijn 80ste verjaardag in Normandië. We waren fier het Belgische vaandel OMBR Ninove en het Engelse vaandel, ons geschonken door burgemeester van Brighton, aan een herdenkingsplaats te laten wapperen. Ja, wie kan zeggen dat dit jaar onze 26ste maal was dat wij op 6 juni  er aanwezig waren, en geloof me het is natuurlijk mijn geboortedatum die daar voor iets tussen zit. Geboren dag op dag met de landing in Normandië. Op 9 juni was het de verjaardag van mijn vrouw 76 jaar en bezochten wij voor de negentiende maal Oradour-sur-Glane, beide plaatsen liggen ongeveer 500km van elkaar.

®RV – Sigmond en dochter Nadia met de Engelse en Belgische vaandel op het strand in Normandië

Nadia Ghijssels: “Ik heb nieuwe dingen leren ontdekken zelfs de verbrande stad in Oradour-sur-Glane heeft mij toch heel even sprakeloos en koude rillingen bezorgd. Ontzettend dankbaar dat ik deze reis samen met mijn ouders mocht aanvangen. Het was voor hen beiden zwaar door de vele kilometers en de iets mindere gezondheid.”

®RV – Sigmond en dochter Nadia met de Engelse en Belgische vaandel op het strand in Normandië
®RV – Sigmond Ghijssels met zijn Britse vaandel