Louise Van Hoorde erg blij met 3.943 stemmen voor de kamer In haar DNA: engagement

De 25 – jarige Louise Van Hoorde, het jongste gemeenteraadslid van Oosterzele, heeft met 3.943 voorkeurstemmen voor de kamer een mooi verkiezingsresultaat neergezet. Ze stond 10 de op de lijst. Heeft haar electorale vuurdoop voor de kamer van volksvertegenwoordigers met glans doorstaan. ‘Bedankt kiezers, x 3943’. Enorm tevreden met haar eigen score, maar wel teleurgesteld in de tragedie die zich afspeelde bij de Open Vld. Het resultaat was niet wat Open Vld had gehoopt. Premier Alexander De Croo heeft crisissen bezworen, maar Open Vld plukte er de vruchten niet van. De premier kreeg het zondagavond heel moeilijk, wat een uppercut kreeg hij te verwerken. Een regering met zeven partijen leiden pakte finaal niet goed uit, alhoewel hij meermaals zijn talent toonde. ‘We moeten herbronnen en vernieuwen, we zullen er opnieuw staan en hebben veel jong talent’, klinkt het.
Een jong en gedreven talent is Louise Van Hoorde. Ze liep school in Oosterzele, Wetteren en Gent, is van opleiding mondhygiënist. Heel actief als leiding binnen Chiro Balegem, maakte zich heel verdienstelijk in jeugdorganisaties (turn – en balletvereniging, speelpleinwerking, jeugdhuis,…). Toont politiek engagement in Oosterzeelse gemeenteraad, Jong Vld Oost – Vlaanderen, Jong Vld Oosterzele. Is lid van Jong Vld Gent. ‘Louise kan luisteren naar de mensen, je kan altijd met haar praten, erg gedreven, ze gaat ervoor en komt voor haar standpunten op’, liet opa Paul Van Autreve optekenen. ‘De politiek heeft jonge krachten als Louise nodig, een actieve, positieve dame die zich ten volle smijt’, getuigt Alexander De Croo. ‘Niet alleen in de gemeenteraad, ook in commissie financiën én in het verenigingsleven heeft ze het beste voor met de inwoners. Een positieve, jonge, gedreven kracht’, weet Filip Michiels, fractievoorzitter VOLUIT. Louise wil ook de stem van de jongeren laten horen. Ze is vlot, welbespraakt en modieus. Ze weet dat het nodig is om buiten te komen, mensen te ontmoeten. Thema’s die haar nauw aan het hart liggen: geen beperkingen op studentenjobs, een beter sociaal statuut voor zelfstandigen, alleenstaanden beter ondersteunen, termijn voor abortus uitbreiden naar 18 weken, euthanasie bij wilsonbekwaamheid mogelijk maken. En nu gaat Louise zich met VOLUIT volop focussen op de gemeenteraadsverkiezingen in Oosterzele op zondag 13 oktober 2024. (marcel van de vijver, foto’s  danny de lobelle)