En of de wafels en fruitsla smaakten in GILO Scheldewindeke

De Basisschool GILO Scheldewindeke gonst van de bedrijvigheid. Op donderdag was de sfeer extra levendig. De kinderen van de eerste graad en het vijfde leerjaar hadden een speciale activiteit: samen fruitsla en wafels maken. En dat vonden de leerlingen erg leuk.
Onder begeleiding van de juffen gingen de kinderen op dinsdag en woensdag naar de markt en het warenhuis om hun inkopen te doen. De uitstapjes leerden hen niet alleen kiezen van verse ingrediënten, maar ook het plannen en organiseren van een kookactiviteit. Ronduit een goede leerschool voor de leerlingen. In de voormiddag ging de voorbereiding van start. De kinderen van de eerste graad gingen aan de slag met het maken van fruitsla. Tegelijkertijd maakten de kinderen van het vijfde leerjaar het deeg voor de wafels. Ze leerden de ingrediënten kennen en hoe ze het deeg moesten mengen. Vervolgens bakten ze de wafels, waarbij de geur van versgebakken wafels door de school zweefde. In de namiddag was het tijd om te proeven. Het weer zat mee, een deugddoend zonnetje, een relaxte sfeer. Er hing veel feestelijks en feelgood in het GILO Scheldewindeke. De kinderen konden buiten aanschuiven voor een kleurrijk bordje. Niet alleen de kinderen van het zesde leerjaar, die net klaar waren met hun OVSG-toetsen, maar de hele school mocht mee smullen. GILO Scheldewindeke beleefde ronduit een leuke dag. Een mooi initiatief van de juffen. Enthousiasme troef.   (marcel van de vijver, foto’s GILO Scheldewindeke).