Grootste skatepark in Vlaanderen? Dat van Sint-Lievens-Houtem!

Sint-Lievens-Houtem is een van de kleinste gemeenten van Oost-Vlaanderen, maar heeft wel het grootste skatepark van Vlaanderen aangelegd. Ter hoogte van basisschool Hofkouter. Liefst 1.000 m² groot is het. Vandaag werd het officieel geopend in aanwezigheid van Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V).

“Meer dan twintig skate-elementen, 1000 vierkante meter skateplezier, omringd door groen”, licht Houtems burgemeester Tim De Knyf (Nieuw Houtem) toe. “Een uniek project waarbij een publiek skatepark op privaat terrein (de school) wordt voorzien. Tijdens de schooluren een recreatieve meerwaarde voor de leerlingen, na de schooluren staat het skatepark open voor iedereen. Dit project is een prachtig voorbeeld van hoe de groeiende beperkingen rond inname van openbare ruimte creatief kunnen worden aangepakt.”

Tijdens de officiële opening vandaag was er een open skate-workshop voor kinderen en jongeren, een officieel openingsmoment met speeches én skate demonstratie door Vlaams minister voor jeugd Benjamin Dalle en burgemeester Tim De Knyf en tot slot skate-contest i.s.m. met vzw Skateboarding Academy The Hills.