© Gemeente Herzele

Herzeelse mantelzorgers in de bloemetjes gezet

Afgelopen zaterdag zijn de Herzeelse mantelzorgers in de bloemetjes gezet met een madeliefjespicknick. Deze werd georganiseerd ter ere van Dag van de Mantelzorg. Een dag waarop er extra stilgestaan wordt bij de twee miljoen Vlamingen die mantelzorger zijn.

“In het kader van Dag van de Mantelzorg organiseerde het lokaal dienstencentrum ’t Ryckbosch een madeliefjespicknick. “Met deze picknick uiten we onze appreciatie en waardering voor alle mantelzorgers die dagelijks klaarstaan voor hun naasten. Ze vervullen een enorm waardevolle rol binnen onze samenleving en verdienen het dan ook om in de bloemetjes gezet te worden”, zegt Hilde Van Impe, Schepen van Welzijn (Open VLD). “De mantelzorgers konden zich gratis inschrijven voor de madeliefjespicknick, en mochten deze afgelopen zaterdag ophalen in het lokaal dienstencentrum ’t Ryckbosch, of daar meteen nuttigen. Dankzij deze picknick konden heel wat mantelzorgers een mooi moment beleven met de persoon waar hij of zij voor zorgt. Er kwamen zo’n 130 mantelzorgers over de vloer, wat resulteerde in 293 picknickpakketten. Naast de picknicktas, kreeg iedereen ook een zakje madeliefjeszaad mee naar huis. Een ontzettend sterke bloem, die eenvoudig en puur is, het hele jaar door bloeit en niet stuk te krijgen is. Bijzondere eigenschappen die ook mantelzorgers hebben. Wil je hier volgend jaar ook van genieten? Registreer je dan als mantelzorger in het lokaal dienstencentrum ’t Ryckbosch.”