St.-Augustinusshotters bestaan 50 jaar

De St.-Augustinusshotters bestaan 50 jaar en voor deze gelegenheid werden ze ontvangen op het gemeentehuis in Brakel.

Uit het toenmalige oudercomité werd bij wijze van teambuilding een wedstrijdje minivoetval gespeeld. De 10 à 12 spelers ( leden oudercomité en leerkrachten) waren steevast dezelfde. Als er een tekort aan spelers dreigde werd  er beroep gedaan op de zonen.

Er werd nooit aan competitie gedaan maar de St.-Agustinusshotters waren een gevreesde ploeg op menig tornooi.

Na jaren gependel tussen verschillende sporthallen wordt er nu in sporthal De Rijdt gespeeld.

De spelers worden al een dagje ouder en is momenteel Jelle De Taeye voorzitter van de club. Vaste spelers zijn o.a. momenteel Benjamin De Staercke, directeur a.i. Viso Cor Mariae en leerkracht Koen D’Homme.

De ploeg bestaat dan ook uit een mix van prille twintigers en gevorderde zestigers. De trofee van laureaat niet-competitieve sportclub volwassenen in 2022 was een erkenning van dit uniek sportaanbod in Brakel.

Vorig weekend werd de club op het gemeentehuis ontvangen door de gemeentelijke overheid. Zelfs   broeder Kamiel Van den Berge kwam naar Brakel. Voorzitter Paul Beke  van de Brakelse sportraad was eveneens op de afspraak voor deze unieke gebeurtenis.