Lionsclub organiseert vredesposterwedstrijd

Geraardsbergen/Brakel. De Lions vredesposterwedstrijd bestaat reeds sinds 1988 met als doel jonge mensen/kinderen de mogelijkheid te geven om op een creatieve manier hun gevoelens rond wereldvrede en hun visie over de wereld te vertalen. Kinderen tussen 11 en 13 jaar geven in een tekening uiting van hun gevoelens over vrede. Ongeveer 600.000 kinderen uit 75 landen nemen jaarlijks deel aan deze wedstrijd.

‘De gedachte is dat honderdduizenden kinderen bezig zijn met hetzelfde thema vrede. Achter iedere tekening zit een bijzonder kind met haar/zijn ervaringen. Deze kinderen gaan creatief aan de slag rond het jaarthema. Voor de Lionsclub Geraardsbergen-Brakel gaat het om 185 tekeningen die dienen gejureerd te worden’, zegt de vredesposter verantwoordelijke Geert Lenvain.

De tekening van de winnaar wordt ook naar het District doorgestuurd, waar we tekening verder deelneemt aan de wedstrijd tussen de  andere winnaars van andere Lionsclubs. Daar behaalde onze winnaar de tweede plaats, waar we enorm fier op zijn! Iedere leerling van de deelnemende klassen krijgen een kleine attentie en de drie winnaars krijgen hun tekening afgebeeld op een taart.