Gedaan met de euro, in Herzele betaal je voortaan met een nieuwe munt: de Heuro

Met trots kondigt Herzele aan dat het een digitale Herzele-munt lanceert: de Heuro. Het werkt hiervoor samen met een Herzeels bedrijf: Coupon Solutions. Dat is het bedrijf achter de Swipedrinks-app, dat dezelfde technologie gebruiken voor de digitale munt.

“De Swipedrinks-app werd al voor meerdere Herzeelse evenementen en organisaties ingezet, zoals op het BK tijdrijden en Bistro@Herzele. De applicatie laat toe om makkelijk drankbonnen aan te kopen, te beheren en te schenken. Nu wordt deze expertise gebruikt om de nieuwe digitale Herzele-munt te lanceren”, vertelt schepen Heidi Knop (Open VLD). “Het grote voordeel van de Heuro’s is dat ze geen vervaldatum hebben en zowel bij lokale deelnemende ondernemers te spenderen zijn als op evenementen van het lokaal bestuur. Lokale verenigingen zullen op termijn gebruik kunnen maken van het systeem, wat het verenigingsleven met de lokale economie op een unieke manier verbindt. Niets dan voordelen dus. Met deze innovatieve ontwikkeling zetten we een belangrijke stap in het versterken van de lokale economie en het verbinden van inwoners, evenementen en verenigingen in Herzele. Net zoals we lokaal ondernemerschap en innovatie stimuleren, kijken we ernaar uit om samen met jullie de Heuro te omarmen. Ook werd er gedacht aan wie geen smartphone heeft of wil gebruiken, want de Heuro’s zijn ook te koop aan de balie van het gemeentehuis of via de computer, waardoor de Heuro toegankelijk is voor iedereen. Dan worden de Heuro’s opgeladen op een kaartje, zodat je ze ook als cadeau kan geven. Wie al staat te popelen om de Heuro’s aan te kopen, zal nog even moeten wachten. De Heuro doet dit najaar zijn intrede waarbij er een omschakelingsperiode voorzien wordt waarin de huidige Herzelebonnen omgezet kunnen worden in Heuro’s. Voor meer informatie, surf naar www.herzele.be/digitale-herzele-munt of neem contact op met dienst lokale economie via economie@herzele.be of 053 60 70 84.”