Laagdrempelige dienstverlening gaat voor de bijl: huisartsenwachtpost in Ophasselt dreigt te verdwijnen

Geraardsbergen. De huisartsenwachtpost in Ophasselt dreigt te verdwijnen. Voor dringende medische hulp tijdens het weekend of een feestdag kan u daar terecht. De spoeddienst dreigt overbevraagd te worden. Burgemeester Ann Panis vindt dit een spijtige zaak en hoopt een bemiddelende rol te kunnen spelen.

In een huisartsenwachtpost kan u terecht voor dringende medische problemen die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag van uw huisarts. Daarnaast is er een goede samenwerking met de spoeddiensten van de lokale ziekenhuizen. In een wachtpost zijn steeds meerdere huisartsen aanwezig. Ook de eigen huisarts is soms van dienst.

Wie tijdens het weekend of een feestdag ziek wordt, kan zich wenden tot een huisartsenpraktijk. In Geraardsbergen kan men terecht in de lokalen van het woonzorgcentrum ’t Hoogvelt te Ophasselt.

Nu dreigt deze huisartsenpraktijk te verdwijnen en zullen patiënten worden doorverwezen naar de medische wachtposten van Zottegem of Aalst. Intussen is er een petitie gestart die de laagdrempelige dienstverlening in Ophasselt wil behouden. ‘Net als de materniteit in ons stedelijk ziekenhuis dreigt ook deze laagdrempelige dienstverlening aan de bevolking te verdwijnen’, staat te lezen.

Ook burgemeester Ann Panis is niet te spreken over de eventuele sluiting. ‘Uiteraard vinden wij dit een zeer spijtige zaak. Wij volgen het dossier op en bekijken met het schepencollege hoe en of wij hier een bemiddelende rol kunnen spelen’, besluit burgemeester Panis.

De petitie vindt u via: petitie

Julien Borremans