Bij De Bron Zottegem staat nu duofiets klaar voor de senioren

Op de woonzorgcampus van De Bron Zottegem aan de Marie Popelinstraat staat voortaan een duofiets ter beschikking van de senioren die er verblijven in de zorginstelling. Hiermee kunnen zij samen met een familielid of een andere gast of een medewerker van De Bron in de nabije omgeving toeren of een ritje maken om een bezoek te brengen aan iets of iemand. De fiets is volledig aangepast aan en toegankelijk voor minder mobiele personen en dankzij de batterij waarmee de fiets uitgerust is, zijn ook hellingen makkelijk overbrugbaar. De zitjes bevinden zich naast elkaar zodat er onderweg ook mogelijkheid is tot een goed gesprek. Louise De Cooman en Cindy Schelstraete (zie foto), respectievelijk als ergoherapeut  en woon- en leefcoach  werkzaam in zorginstelling De Bron, zijn de meters van dit project dat voornamelijk de bedoeling heeft de senioren verder te activeren en hen te stimuleren om eens naar buiten te gaan. De duofiets kan ook gebruikt worden door bewoners van de assistentiewoningen en bezoekers van het lokaal dienstencentrum De Bron. De nodige helmen worden eveneens ter beschikking gesteld door De Bron.