’t Uilekot Herzele verrast met reeks gratis optredens tijdens zomer

De zomer begint eraan in Herzele. Een ganse zomer lang kan je genieten van de vele activiteiten van t’Uilekot. Een overzicht zal veel verduidelijken en hoeft weinig uitleg.

Vr. 05.07, 17u: Avondmarkt met Yah Tararah

Op vrijdag 5 juli zet vzw ’t Uilekot de cafédeuren open vanaf 17u in kader van de Herzeelse avondmarkt. Je kan er Griekse Souvlaki eten en genieten van streekdranken en de cocktail (Virgin) Mojito. In kader van het project Goed Geboekt zorgt Pepijn De Paepe en zijn kompaan voor een pop-up rond boeken. Verwacht jou aan leuke animatie rond boeken en boeken schrijven. Ook winkel Eco & Fair opent dan de deuren en er staan ook enkele kraampjes op de oprit met tweedehandsmaterialen. Vanaf 20u zorgt Yah Tararah, een 25 koppige muziekband, voor pure Balkanmuziek, gekruid met Zuiderse ska- en andere feestritmes. In de maanden maanden juli en augustus schakelt het vrijwilligerscafé van ’t Uilekot over naar hun zomerse openingsuren: woensdag van 9u-13u, vrijdag vanaf 18u, zaterdag vanaf 20u en zondag van 16u – 22u.

Info: www.uilekot.org en via sociale media. Locatie: ’t Uilekot, Groenlaan 41, Herzele.

 

Zo. 14.07, 17u: Concert ‘Funky Monkey’

Op zondag 14 juli heeft ’t Uilekot om 17u Funky Monkey te gast. Deze soulgroep heeft als leden onder andere Ray Barelli en Marvin Siau (Starvin Marvin). Zij interpreteren vooral instrumentale nummers uit de sixties en seventies, zoals Booker T & MG’s, Sly & Family Stone, James Brown, The Meters, etc. De bezetting bestaat uit gitaar/vocals, bas, drum en organ en/of sax. Bij regenweer gaat het concert door in de tent of het café. Inkom: een vrije bijdrage. Locatie: ’t Uilekot, Groenlaan 41, Herzele. Info: www.uilekot.org

 

Zo. 21.07, 17u: Vrij podium ‘Bluesy Jams’

Op zondag 21 juli kunnen muzikanten en zangers zich samen met anderen oefenen in het spelen van pop, blues-, folk- en rockmuziek. Deelnemende muzikanten kiezen onderling met elkaar wat ze willen spelen, liefst akoestisch, versterkt als het moet. Via de Facebookgroep ‘Vrienden van de Bluesy Jams’ kan je op voorhand een voorstel van thema of song doorgeven, zodat andere muzikanten of zangers zich hier op kunnen voorbereiden. Of je komt gewoon langs met jouw instrument of songbook. Er is een statief, zangmicrofoon en versterking aanwezig. Ben je niet zo muzikaal aangelegd, maar heb je er wel oren naar? Je kan vanuit het publiek met een drankje genieten van de muzikale sfeer, want de Uilekotbar is dan open van 16u – 22u.

Bij regenweer gaat het concert door in de tent of het café. Inkom: gratis. Locatie: ’t Uilekot, Groenlaan 41, Herzele. Info: www.uilekot.org

 

Zo. 28.07, 17u: Duo ‘Goes & Goes’

Op zondag 28 juli 2024 speelt het duo ‘Goes & Goes’ om 17u een concert aan ’t Uilekot vzw. Vader Michel ’Goes’ Goessens en zoon Natan ’Goes’ Goessens nemen u mee op een tocht door la Flandre profonde met teksten geworteld in de Vlaamse klei. De moerstaal is het Sleins (Sleidinge – Oost-Vlaanderen), een dialect dat even muzikaal klinkt als pakweg Engels of Frans. Vader Goes is een meesterverteller van wereldklasse die het Vlaamse dorpsleven afschildert zoals het is, met de poëzie van een Lieven Tavernier, de rauwheid van een Dimitri Verhulst, de donkerste zijde van Daniel Lanois, de meesterlijke vertelkunst van Townes Van Zandt en de sociale blik van Pete Seeger. Zoon Goessens speelt drum en is gekend van de bands RAMAN, The Missy Sippy All Stars en Noland Sunn.

Bij regenweer gaat het concert door in de tent of het café. Inkom: een vrije bijdrage. Locatie: ’t Uilekot, Groenlaan 41, Herzele. Info: www.uilekot.org

 

Zo. 04.08, 17u: Derek, de boswachter van Oostende

In kader van Goed Geboekt organiseert ’t Uilekot in de maand augustus literaire terrasconcerten op zondag en kan je er ook een klein verrassingskunstwerkje kopen uit de automaat ‘Art Snacky‘ van Overlabt vzw. Op zondag 04.08 zijn de muzikanten Derek en Nils De Caster om 17u te gast. Singer-songwriter Derek (zang/gitaar) brengt op zondag 4 augustus Nederlandstalige liedjes uit zijn verhalen-, gedichten- en liedjesboek ‘De Boswachter van Oostende’. Multi-instrumentalist Nils De Caster speelt op deze avond aan zijn zijde. Zijn boek kan ter plaatse aangekocht worden en voor wie dat wenst gesigneerd worden. 

Inkom: vrije bijdrage voor het concert. Locatie: ’t Uilekot, Groenlaan 41, Herzele. Info: www.uilekot.org

 

Zo. 11.08, 17u: Elvis Peeters & Wilderman

In kader van Goed Geboekt organiseert ’t Uilekot in de maand augustus literaire terrasconcerten op zondag en kan je er ook een klein verrassingskunstwerkje kopen uit de automaat ‘Art Snacky‘ van Overlabt vzw. Op zondag 11.08, om 17u, is Elvis Peerers samen met Wilderman te gast. Bij Wilderman geen gitaren, maar wel drums, bas en baritonsaxofoon. Voor liefhebbers van het legendarische Morphine, Taxiwars en het expressionisme van Paul van Ostaijen. ZVerwacht jou aan speelse, groovende en bezwerende muziek voor hoofd, benen en onderbuik. Doorheen de muziek brengt Elvis Peeters tekst en woord uit zijn boek ‘De tijden‘. Zijn boek kan ter plaatse aangekocht worden en voor wie dat wenst gesigneerd worden. Wilderman zijn Elvis Peeters, Chris Carlier, Toon Van Dionant en Koen Van Roy.

Inkom: een vrije bijdrage. Locatie: ’t Uilekot, Groenlaan 41, Herzele. Info: www.uilekot.org

 

Zo. 18.08, 17u: Jan Ducheyne & Noodzakelijk Kwaad

In kader van Goed Geboekt organiseert ’t Uilekot in de maand augustus literaire terrasconcerten op zondag en kan je er ook een klein verrassingskunstwerkje kopen uit de automaat ‘Art Snacky‘ van Overlabt vzw. Op zondag 18.08, om 17u, is Jan Ducheyne met Noodzakelijk Kwaad te gast. Zij stellen hun nieuwe plaat ‘Morsen met mensen’ voor. De groep bestaat uit 3 muzikanten en een dichter. Teuk Henri speelt gitaar en basgitaar. Frank P speelt drums & percussie, Jef Mercelis zingt en speelt Korg en Jan Ducheyne is de dichter rond wiens poëzie de muziek zwermt, knettert, knalt en dan weer subtiel wegsterft.

Inkom: een vrije bijdrage. Locatie: ’t Uilekot, Groenlaan 41, Herzele. Info: www.uilekot.org

 

Zo. 25.08, 17u: Georges Brassens volgens Mortelmans

In kader van Goed Geboekt organiseert ’t Uilekot in de maand augustus literaire terrasconcerten op zondag en kan je er ook een klein verrassingskunstwerkje kopen uit de automaat ‘Art Snacky‘ van Overlabt vzw. Om af te sluiten is er op zondag 25.08 om 17u een ode aan Georges Brassens. Hans Mortelmans laat u in zijn programma ‘Op vlinderjacht’ kennismaken met de vele lagen in de teksten en de muziek van Brassens. De muziek van Georges Brassens is speels en serieus tegelijk, eerder ongemanierd dan braaf, meer tegendraads dan meegaand. Mortelmans zijn boek ‘Brassens’ kan ter plaatse aangekocht worden en voor wie dat wenst gesigneerd worden door de auteur. 

Inkom: een vrije bijdrage. Locatie: ’t Uilekot, Groenlaan 41, Herzele. Info: www.uilekot.org

Wat kunnen we daar nog aan toevoegen, behalve, tracht erbij te zijn en ervan te genieten.