Estelle, Maike en Rob voor het eerst op een lijst: ‘We moeten lessen trekken uit het verleden.’

Geraardsbergen. Maike Van Daele, Rob Van Tilborgh en Estelle Elenga nemen voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen voor de Open Vld. Ze kijken kritisch naar het gevoerde beleid en willen elk vanuit hun achtergrond verbeteringen aanbrengen: voor de jeugd, de nieuwkomers, de ondernemers, de vrijwilligers of voor de cultuur.

Maike Van Daele (21) is net afgestudeerd als interieur vormgever en is werkzoekende. ‘Ik wil Geraardsbergen weer populair maken bij de jeugd en meer interesse opwekken voor de uitdagingen waarmee de stad worstelt’, weet Maike. ‘De afstand tussen de jeugd en de stad is nog te groot en daar moet iets aan gedaan worden.’ Haar interesses gaan uit naar sport, cultuur en jeugd.

Rob Van Tilborgh (24) is ondernemer in bijberoep en werkt als deskundige voor de Vlaamse overheid. Hij was tevens voorzitter van het Handelscentrum en engageerde zich in toneelverenigingen. ‘Ik heb een hart voor Geraardsbergen. Dat vormt mijn engagement om deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Ik wil inzetten op vrijwilligers, ondernemers en cultuur’, licht Rob toe. ‘We moeten lessen trekken uit het verleden en zorgen dat die niet opnieuw gebeuren.’ Over welke fouten in het verleden werden gemaakt, wil Rob het niet hebben, maar hij wil wel zoeken naar ‘oplossingen voor zoveel mogelijk mensen’.

Estelle Elenga (43) is assistent projectmanager bij de MIVB. Estelle is moeder van drie kinderen en woont in Schendelbeke. ‘Ik ben in de politiek gestapt omdat ik me wil inzetten voor de diversiteit in Geraardsbergen. Diversiteit moet bovenaan de agenda staan’, geeft Estelle mee. ‘Nieuwkomers moeten meer kansen krijgen. Heel wat nieuwkomers spreken onvoldoende Nederlands. Ze moeten meer en beter Nederlands leren en meer betrokken worden.’

Julien Borremans

Foto van links naar rechts: Estelle, Maike en Rob