Team Geraardsbergen trekt met ‘een ambitieus toekomstplan voor Geraardsbergen’ naar de kiezer

Geraardsbergen. Team Geraardsbergen trekt met nagenoeg een volledige ploeg naar de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. De lokale CD&V verruimde haar afdeling met kandidaten zonder directe politieke binding. ‘De kandidaten willen elk vanuit hun ervaring, achtergrond en deelgemeente meewerken aan oplossingen voor de uitdagingen van Geraardsbergen’, valt binnen Team Geraardsbergen te horen.

‘Onze kandidatenlijst is een evenwichtige en krachtige mix van vrouwen en mannen, jong en minder jong, vertegenwoordiging van de verschillende deelgemeenten, sectoren en achtergronden. Team Geraardsbergen omvat op die manier een grote expertise in diverse thema’s’, vertelt Lijsttrekker en eerste schepen Fernand Van Trimpont.

Schepen Veerle Mertens staat op de 2e plaats. De lijstduwers zijn gemeenteraadslid en zorgspecialist dokter Paul Pardon en lid van het sociaal comité Edwine Willekens.

Team Geraardsbergen zet onder andere sterk in op veiligheid, mobiliteit, netheid, duurzaamheid, zorg en armoedebestrijding. Deze thema’s zijn essentieel voor een aantrekkelijke omgeving en gezonde samenleving waar iedereen zich goed voelt. Ook onderstaande thema’s weerspiegelen de diverse achtergrond van onze kandidaten.

Economie en werk
De versterking van de lokale economie en het bevorderen van werkgelegenheid zijn cruciale aandachtspunten voor ons. Onderneemster Silke Van Impe ondersteunt bedrijven bij het uitwerken van hun strategisch HR-beleid. Ook Jens De Vidts is actief in de HR-wereld. Zelfstandig kapster Yevgenya Manukyan ervaart dagelijks welke uitdagingen er op ons afkomen. Samen met gemeenteraadsvoorzitter Rudy Frederic en secretaris van Unizo Geraardsbergen willen zij hun expertise inzetten om de lokale handelaars en ondernemers te ondersteunen.

Sport
De sportwereld kan rekenen op Manu Lion, lid van het sociaal comité en gewezen secretaris van de sportraad, en zelfstandig ondernemer Geert De Cuyper, gewezen voorzitter van kaatsclub Geluksbal Idegem. Ook gemeenteraadslid Karla Bronselaer, secretaris van VK Jong Geraardsbergen, en gemeenteraadslid en fervent fietser Herman D’Hondt dragen het sport- en verenigingsleven een warm hart toe.

Cultuur, toerisme en landbouw
De meeste van onze kandidaten zijn sterk betrokken bij de socio-culturele sector. Griet Blaton is werkzaam in de gezondheidssector en sinds jaar en dag sociaal actief in Ophasselt. Ook Jeroen Durez is een echte cultuurgoeroe en voorzitter van de botenclub Den Bleek. Voor gemeenteraadslid en voormalig directeur van Provinciaal Domein De Gavers Johan Quintelier zijn toerisme, natuur en landbouw belangrijke thema’s die ook voormalig kabinetsmedewerker Peter Timmermans nauw aan het hart liggen.

Jeugd
De jongste kandidate is Joke Vanden Herrewegen. Joke wordt deze maand 18 en vindt het heel belangrijk dat jongeren een stem hebben in de politiek. Samen met Arthur Plees, 22 jaar jong en student archeologie, vertegenwoordigen zij de jonge kiezers. Zij worden gecoacht door gemeenteraadslid en jongerenvoorzitter Jef Vandermynsbrugge, die werkzaam is als ondersteunend onderwijsmedewerker.

Onderwijs
Bouwen aan de toekomst van Geraardsbergen begint bij onderwijs. Isabelle De Leeneer heeft een jarenlange expertise in leerlingenbegeleiding. Caroline Volckaert is leerkracht en ook leerlingenbegeleider, psychotherapeute en mantelzorgcoach. Sarah Van den Stock is actief als leerkracht Nederlands en Engels. Meester Baudewijn Dehandschutter zorgde ervoor dat we pleegzorggemeente werden. Onderwijsinspecteur Erik De Bou, tevens voorzitter van Team Geraardsbergen, sluit deze ambitieuze onderwijsploeg af.

Iedereen mee
Heel wat andere enthousiaste kandidaten willen meebouwen aan de toekomst van Geraardsbergen. Jessy Wyffels wil zich inzetten voor een kindvriendelijke en groene stad. Eva Parent, inhoudelijk medewerker voor de Nationale Hoge Raad voor Personen met een Handicap, streeft onder meer naar een toegankelijke dienstverlening. Marijke Vincke zet zich in om senioren wegwijs te maken in een steeds sneller evoluerende maatschappij. Sofie Herpelinckx wil zich vooral inzetten voor het mentale welzijn van volwassenen en jongeren. En Joanna Kulik-Adamska helpt onder andere mensen uit Oekraïne met hun administratie. Wie Katrien Blancke kent, kent haar veerkracht en positivisme waarmee ze iedereen aansteekt en politiek inspireert.

“Dit is maar een kleine greep uit de thema’s waar de ploeg wil rond werken. Op basis van de bevragingen en teamlabs die werden georganiseerd, gaan de kandidaten nu aan de slag om een ambitieus toekomstplan voor Geraardsbergen te schrijven. Want de uitdagingen zijn groot en er is nog veel werk aan de winkel,” besluit lijsttrekker Fernand Van Trimpont.