Zottegemse Pralifino-chocolade valt vijfde keer op rij in de smaak bij Gault&Millau

Nergens ter wereld zijn er op zo’n kleine oppervlakte als in België zoveel chocolatiers en nergens ook is de chocoladetraditie zo sterk als in ons land. Dit zal er wel niet vreemd aan zijn dat Gault&Millau, naast de restaurantgids die dit Franse bedrijf al jarenlang uitgeeft, nu ook al voor de negende keer een selectie van de beste chocolatiers in België en Luxemburg heeft bekendgemaakt in haar jaarlijkse chocolatiergids. Bij de 129 laureaten wordt ook voor de vijfde opeenvolgende keer de Zottegemse Pralifino-winkel aan de Stationsstraat 24 vermeld.

In tegenstelling tot het puntensysteem en de symbolische koksmutsen voor de restauranthouders, geeft Gault&Millau geen quoteringen bij de beoordeling van de chocolatiers. Wel wordt te werk gegaan zoals voor de restaurantgids: volledig onafhankelijk, zonder commerciële of andere overwegingen. Dit gebeurt via diverse blinde, objectieve degustaties en op basis van vier kwaliteitscriteria: de vulling, de structuur, de smaak en de afwerking van elke chocoladen creatie. Vier jaar geleden gebeurde het een eerste keer dat dergelijk anoniem bezoek van Gault&Milliau over de vloer kwam in de Pralifino-winkel in Zottegem. Zaakvoerder Astrid Campens keek eerst verwonderd op toen ze dat achteraf vernam maar die verbazing ging al vlug over in grote tevredenheid wanneer haar ook nog verteld werd dat het voor Pralifino een exclusieve vermelding had opgeleverd in de prestigieuze Gault&Millau-gids ‘The finest chocolatiers in Belgium and Luxembourg’. En ook nu weer mag er blijdschap heersen in de Zottegemse Pralifino-winkel want voor een vijfde keer op rij vielen de divers gevulde chocoladebonbons bij het team van Gault&Millau in de smaak en opnieuw is dit bekroond met een aanbeveling en de erkenning dat de pralines en chocolade van Pralifino hun plaats verdienen tussen de fijnste chocolades van ons land.

45 KEER KLEIN MAAR FIJN!

De meesten van de geselecteerden vervaardigen met bijzonder veel vakmanschap op kleine schaal en ambachtelijk. Zo ook Pralifino dat vanuit een centraal atelier in Beernem een uitgebreid gamma pralines produceert voor zeven winkels in West- en Oost-Vlaanderen. De pralines van Pralifino zijn merkelijk kleiner dan een doorsnee-praline en wegen slechts tussen 8 en 10 gram. Wie bij Pralifino een kilo pralines koopt, krijgt dus een ballotin of doos opgevuld met ca. 110 stuks! Klein maar fijn, én ideaal om eens de grote variëteit aan smaakvolle vullingen van de (momenteel) 45 verschillende soorten pralines uit te proberen, allemaal verrassende lekkernijen vervaardigd met 100 % cacaoboter en vullingen met de fijnst geselecteerde ingrediënten. Zoals bv. deze twee nieuwkomers: de Estelle van fondantchocolade die een karamel van bosvruchten met rode biet combineert met praliné van knettersuiker, en de Violet met ganache van kers en violet. Er is overigens een gratis handleidinkje beschikbaar dat u met woord en beeld wegwijs maakt in wat u degusteert:  zowel klassieke smaken als bijzondere creaties met intense en evenwichtige smaken (o.a. ook met kruiden uit de eigen kruidentuin). En van elk verkocht chocolaatje vloeit een deel van de opbrengst terug naar de cacaoboeren die voor de grondstof ervan zorgden.

NOG IN HET PRALIFINO-ASSORTIMENT

Naast pure chocoladepralines, pralines met melkchocolade en witte pralines omvat het Pralifino-assortiment ook suikerarme pralines, veganpralines Xenses met hazelnootpasta en bresiliennenootjes, chocolate goodies, een 10-tal soorten heerlijke melocakes, seizoenschocolades zoals herfstfricassée of wintertruffels, speciale paas- en sinterklaaschocolade en nog andere lekkere chocoladeproducten. Volg voor de laatste nieuwigheden de facebookpagina Pralifino Zottegem. Shoppen en bestellingen plaatsen (eventueel met levering waar u dat wenst) kan ook online via www.pralifino-zottegem.be of telefonisch 0474 955 977 en 09 360 45 43.