Carmen De Cock uit Balegem won het reuze bacchusbrood, zij wordt hier geflankeerd door de keizerlijke prominenten en gemeentelijke overheid.
Als alle praalwagens en deelnemende groepen hun moment aan het podium hadden gehad, was het tijd voor het langverwachte tradities, de befaamde Bacchusworp. Vanaf de tribune werden versgebakken Bacchus broodjes de menigte in gegooid door Bacchus comité en leden van het gemeentebestuur. Het publiek trachtte het brood nr1 te vangen, want daarmee maakte men kans op prachtige prijzen
.
De gebakken Bacchus
Doorheen de geschiedenis van het feest waren er slechts enkele bakkers die het Bacchusbrood mochten bakken. De laatst gekende was Hubert Braeckman, die tot 1973 het brood bakte.Na de zondagsstoet werden het brood bij dobbelspel verloot. De winnaar mocht het brood vervolgens vrijgevig verdelen onder de andere aanwezigen. Het brood was een element dat waarschijnlijk veel minder oud is dan het Bacchusfeest zelf, maar sinds de invoering was dit het middelpunt van het hele Bacchusgebeuren.