Winnend gerecht 2024 - Kenny Bernaerts © Inex

Inex Bavegem gaat opnieuw op zoek naar beste vol-au-vent van België

Na het succes van de eerste editie organiseert zuivelproducent Inex in Bavegem voor de tweede keer de nationale culinaire wedstrijd ‘De beste vol-au-vent van België’. Deze wedstrijd daagt professionele chefs uit om hun meest creatieve versie van de Belgische klassieker te creëren met als centraal ingrediënt: Inex room 40%.

“Tot en met 31 juli 2025 kunnen chefs uit heel België hun unieke vol-au-ventrecept inzenden via de officiële wedstrijdpagina van Inex. Behalve de verplichte Inex room kunnen chefs hun creativiteit de vrije loop laten qua ingrediënten en presentatie. Originaliteit, smaak en vakmanschap staan centraal”, licht Maïté Lamont van Inex toe. “Uit alle inzendingen selecteert een professionele jury, onder leiding van chef Christophe Hardiquest (Menssa*), vijf finalisten. Ook chef Lode Roover (Fleur de Lin*) en chef Kenny Bernaerts (De Vijfhoek) maken deel uit van het juryteam. De 5 finalisten worden uitgenodigd om hun gerecht live te bereiden tijdens de finaledag op maandag 6 oktober, in de professionele keuken van De Melkerij in Bavegem. De winnaar krijgt 1.000 euro shoptegoed aan Inex zuivelproducten, het geavanceerde Control °Freak™ inductiesysteem, media-aandacht via pers en natuurlijk: de felbegeerde titel ‘Beste vol-au-vent van België 2025″ Vorig jaar werd chef Kenny Bernaerts de allereerste winnaar van de wedstrijd. Zijn vol-au-vent groeide sindsdien uit tot een ware publiekstrekker in zijn restaurant De Vijfhoek in Sint-Katelijne-Waver.”

Praktisch