Eerste Warmste Koers in Centrum Ronde Van Vlaanderen een schot in de roos: 18.052 euro!

centrum-ronde-van-vlaanderen-warmste-week-10Van zaterdag 17 tot en met donderdag 22 december kon iedereen met wat Flandrien-gehalte in het bloed enkele kilometers malen op vijf fietsen op rollen die in het Centrum Ronde Van Vlaanderen waren opgesteld.  

De eerste twee uren werden op gang getrapt door onder meer Studio Brussel -baas Jan Van Biesen, Centrum Ronde Van Vlaanderen-directeur Geert Joris, de burgemeester van Oudenaarde Marnic De Meulemeester en minister van Cultuur Sven Gatz.

Peter van de actie was drievoudig Ronde-winnaar Johan Museeuw. Dinsdag nam hij een peloton van 40 dolenthousiaste deelnemers op sleeptouw voor een fietstocht doorheen de prachtige Vlaamse Ardennen en woensdagochtend ging hij de uitdaging aan om maar liefst 24 uur aan een stuk op de rollen te rijden. 24 uur en 433 km later werd hij onder handen genomen door zijn oud-verzorger Dirk Nachtergaele.

Dinsdagavond kwamen nog verschillende kampioenen langs voor een praatavond: Mario De Clercq, Sven Vanthourenhout, Tim Merlier, Frederik Backaert en Jolien Verschueren kwamen langs voor een boeiende praatavond. Een volle zaal luisterde geboeid naar de verhalen van succes, pech en hun toekomstplannen.

Donderdagavond werden de slotkilometers gereden door Bart Caron (Groen ) en Alexander De Croo (OpenVLD). Dankzij de warme steun van alle deelnemers mocht deze laatste na afloop een cheque overhandigen van maar liefst 18. 052 euro.