Autosalon 2017

autosalon-2

Brussel, 10/01/2017: Het autosalon 2017 (het 95ste ondertussen) vindt plaats van zaterdag 14  tot en met zondag 22 januari. In de loop van vrijdagavond brengen wij u een handig overzicht van de meest interessante nieuwigheden van het salon. Hierna maken we u alvast wegwijs met veel praktische informatie.  

Het autosalon van de oneven jaren omvat ook bedrijfswagens. Het voor het publiek gewone salon opent op zaterdag 14 januari en duurt tot zondag 22 januari. De afdeling Truck en Transport is toegankelijk van vrijdag 13 januari tot en met maandag 16 januari. De afdeling Dream Cars is open vanaf vrijdag 20 januari tot en met zondag 22 januari.

 

Openingsuren

Het gewone autosalon in de paleizen 4, 5, 6, 7, 8,   9, 11, 12 en Patio   is gedurende de week voor het publiek toegankelijk van 11 uur tot 19 uur.  In de twee weekends kan men er terecht van 10 uur tot 19 uur. Er zijn ook twee laatavond-openingen voorzien, voor wie overdag niet kan komen of gewoon om de verkeersdrukte te ontlopen.

Op maandag 16 januari en vrijdag 20 januari blijft het Autosalon toegankelijk tot 22 uur. Opgelet Truck en Transport in Paleis 1, opent vrijdag 13 januari pas om 12 uur en blijft open tot 19 uur. Op zaterdag 14 en zondag 15 januari is Truck en Transport open van 10 uur tot 19 uur.

Maandag 16 januari is Truck en Transport toegankelijk van 10 uur tot 22 uur. Dream Cars komt vanaf vrijdag 20 januari tot en met zondag 22 januari in de plaats van Truck en Transport in paleis 1 en is toegankelijk tijdens de openingsuren van het   autosalon.

Toegangsprijzen gewone autosalon

Kinderen jonger dan 6 jaar hebben gratis toegang. Een ticket als volwassene ter plaatse aankopen voor toegang tot het gewone autosalon kost 15 euro, kinderen tussen 6 jaar en 12 jaar betalen 9 euro.

Bestelt men zijn tickets online dan is er op die prijzen een vermindering van 1,75 euro. Komt men in groep met minimum 20 personen dan betaalt men per persoon 12 euro, online bestellen geeft recht op 1,75 euro korting.

Men heeft er als particuliere betalende bezoeker alle belang bij om op dinsdag 17, woensdag 18 en donderdag 19 januari het autosalon te bezoeken en zijn ticket online te bestellen. Op die drie dagen is er immers bij online aankoop een vermindering met 20% op de gewone toegangsprijs.

Toegangsticket Truck en Transport

De meeste bezoekers aan het vierdaagse Truck en Transport van 13 januari tot en met 16 januari, komen op uitnodiging van garages of constructeurs.

Als men geen uitnodiging ontvangt is bezoek mogelijk mits aanschaf van een toegangskaart die 27 euro kost, online bestellen geeft recht op een korting van 1,75 euro.

Wie in het bezit is van dergelijk ticket heeft op 14, 15 en 16 januari ook toegang tot het gewone autosalon.

Opgelet op vrijdag 12 januari de dag die speciaal voorbehouden is aan de pers, kan met dergelijk ticket enkel Truck en Transport worden bezocht.

Toegangsticket Dream Cars

In 2013 bezochten 24.000 belangstellende Dream Cars. In 2015 waren er reeds 45.000 bezoekers. Van 20 januari tot 22 januari zijn op 44 podia evenveel prachtige droomwagens te bewonderen.

Men betaalt wel 20 euro als volwassene en 16 euro als jongere, online bestellen geeft recht op 1,75 euro korting. Wie een ticket heeft voor Dream Cars, heeft ook toegang tot het autosalon.

Praktisch

De openingsuren werden verlaat om het verkeer op de Ring te ontlasten van de grote drukte. Toegang is er zowel langs de grote parking C te bereiken langs speciale afrit op de Ring, als langs de voorzijde waar nog parkings beschikbaar zijn.

Voor wie de verkeersdrukte wil ontlopen is er nog de trein, in de stations zijn er gecombineerde tickets beschikbaar voor trein, metro en autosalon. Met de trein gaat het best tot Brussel Zuid, vanwaar men de metro neemt lijn 6. Neem dan wel richting Koning Boudewijn met afstap in het voorlaatste metrostation Heizel.

Er zijn maar twee toegangspunten tot het autosalon met uitgebreide controle op bezoekers en tassen. Langs de achterzijde van de Heizel is er toegang vanaf parking C en de Astridhal, langs de voorzijde van de Heizel vlakbij het metrostation is er enkel toegang langs paleis 3. (Freddy De Schuiteneer)

autosalon-1

Nuttige websites

www.autosalon.be

www.salondreamcars.be

www.truck-transport.be

www.mostlovedvan.be

www.start2ride.be

www.jobonwheels.be