Forza Ninove vreest getto

sori0450

Forza Ninove is allerminst opgezet met de voorlopige plannen voor de oude Fabeltasite. Ze vrezen dat er een  getto gecre ëerd zal worden. Ipv de wooneenheden wil het een volledig nieuw sport- en evenementenpark laten bouwen.

Gebrek aan sportinfrastructuur

‘In plaats van nieuwe getto’s bij te bouwen, dient men een politiek te voeren die erop gericht is om oude en verwaarloosde gebouwen te renoveren’,  klinkt het bij  Guy D’haeseleer. ‘De binnenstad is nu al volgebouwd en verzadigd. Een nieuwe getto is nefast voor de binnenstad.Voor allerhande indoorsporten zoals muurklimmen, indoor skate blade and bike, bowling, squash, petanque… stelt de stad Ninove geen infrastructuur ter beschikking. Deze sporten kunnen in het Ninoofse niet indoor beoefend worden. Bijgevolg moet de jeugd zich voor deze sporten verplaatsen naar naburige steden zoals Aalst. Skaten, bladen en biken kan tot nu enkel outdoor beoefend worden. In de winter en bij regenweer ligt de skatepiste er allesbehalve veilig bij waardoor de sport niet dagelijks kan beoefend worden.’

‘Investeer in  ruime multifunctionele sporthal’

Forza Ninove stelt voor om een volledig nieuw sport- en evenementenpark in te planten op de huidige Fabelta- site. Ilse Malfroot : “Het wordt  hoog tijd dat er wordt geïnvesteerd in een degelijke ruime multifunctionele sporthal met de nodige sport- en cateringfaciliteiten. Alle fuiven en grotere evenementen zouden dan in een evenementenhal op de fabelta-site kunnen doorgaan, zodat er absoluut geen overlast meer is voor de woonwijken. Bovendien biedt de Fabelta-site ook voldoende mogelijkheid om te voorzien in parkeergelegenheid en is ze goed bereikbaar, via de realisatie van een derde brug over de Dender. Het complex zou moeten bestaan  uit een evenementenhal en een aantal sporthallen, zodat meerdere sportwedstrijden tegelijkertijd plaats kunnen vinden. Uiteraard dient er een cafetaria te komen met cateringfaciliteiten, vergaderzalen voorzien van de nieuwste multimediatechnieken, alsook een polyvalente zaal en een goed ingerichte keuken zodat verenigingen hier hun activiteiten kunnen organiseren.’