Editoraal : De dag nadien…

Maandag 16 januari, de dag nadien.

tmp_17725-20161231_095913510117188

De Vlaamse Ardennen klaren op na een koud en besneeuwd weekend. Wie toch buiten kwam heeft het zich niet beklaagd.

In Elst bakte de eerste geute. In Aunove danste het dorp rond een populaire inwoonster na een fantastische Driekoningenstoet. De schoonste boerin is vaneigens een Vlaams Ardennese deerne. De passie wordt geblust door de brandweer en hun nieuwe autopomp. Studenten, ouders en leerkrachten slaken een laatste zucht na de brand in een Zottegemse school. De hulpdiensten, en de burgers die zich verdienstelijk maakten, krijgen een pluim op hun hoed. Een boerenklak of duivensjappersklak mag ook. Terwijl mensen de handen in mekaar slaan, profiteert schorem om onze huizen binnen te breken met het tuingereedschap dat ze rond de woningen vinden. Regionale sportlui scheerden de hoogste toppen en vielen in de prijzen.

Er viel ook veel te beleZen : Annie Bert was weer de moeite, er is de terugkeer van Koekelarings en de e-column uit Goeferdinghe, sidder en beef met het interview van de schrijver G. Opdecam, een reporter stuurde een fantastische reportage vanop het autosalon en er was nog zoveel meer,…

Het digitale papier werd op zondag bijna 20.000 keer omgedraaid maar weet dat de medewerkers elke dag nieuws brengen.

Tussen al dat nieuws denken we aan de lezers die nu uit de boot vallen, voor wie papier de enige bron van informatie is.

Daarom : Heeft u voor het nieuwe jaar alweer een tablet gekregen? Zet er een link op naar De Beiaard en leg je pa, ma, opa of favoriete buur uit hoe die aan te zetten en op te laden. Samen maken we het nieuws, samen delen we het nieuws.