Oudenaardse speerwerper Timothy Herman maakt zich klaar voor 2017

 

a1

Oudenaarde, 16/01/2017: Vorig  jaar was voor speerwerper Timothy Herman uit Oudenaarde een moeilijk jaar. Een schouderoperatie van eind 2015 gooide het ganse seizoen roet in het eten. Desondanks behaalde hij in 2016 een gouden plak op zowel het Vlaamse als het Belgische kampioenschap.  

Timothy kreeg naast zijn blessure nog een tweede opdoffer te verwerker. Omdat hij niet erkend wordt als topsporter mag hij geen gebruik meer maken van de revalidatieruimte en de nieuwe krachtzaal in de topsporthal in Gent. ‘Vreemd’, als dus zijn vader en steun en toeverlaat Chris Herman. ‘Blijkbaar is een Belgische en Vlaamse titel niet voldoende om als topsporter erkend te worden.’

a4‘De laatste 3 maanden proberen we het beste van te maken’, gaat Chris verder. ‘Timothy werkt momenteel ’s nachts om rond te komen en zijn sport te kunnen blijven beoefenen. gelukkig helpen trainer Luc van Maldegem, kinesist  Ronny Notebaert en de sponsors er hem telkens weer bovenop.’

Momenteel traint Timothy pijnvrij waardoor hij hoop heeft om in 2017 aan te knopen met enkele verre worpen. Volgende week wordt hij  gehuldigd voor zijn prestaties in 2016 door zijn Club ACME.  Als mensen zijn  die interesse   hebben om Timothy te steunen kunnen ze contact opnemen via  herman.chris@pandora.be.