Herzele : ’t Uilekot activiteiten

uilenlogo_web

’t Uilekot is een socio-culturele organisatie met een ruim cultureel-maatschappelijke programmatie voor (jong)volwassenen. Het trefpunt is het tweedehandsboekencaf é, waar de meeste activiteiten doorgaan en vrijwilligers zich kunnen engageren. In samenwerking met Wereldwinkel Herzele en vzw Climaxi baten ze de winkel Eco&Fair uit. Je kan ze vinden in het voormalige buurtspoorwegstation (stationgebouw en wachterswoning) in het centrum van de Gemeente Herzele.Hier hun activiteitenkalender :

Woe. 11.01 tem 28.06: Tweewekelijkse djemb ésessie

Tweewekelijks op woensdagavond, van 20u – 22u, organiseert ’t Uilekot ism Alex Rosier een djemb ésessie.
Wie vooraf wat techniek wil oefenen kan starten om 19u30. We spelen West-Afrikaanse ritmes in een gemengd groepje (wat speelervaring betreft) en je kan op elk moment aansluiten.

Prijzen: 8€ per sessie, 5€ per sessie leden ’t Uilekot, 2€ voor gebruik van djemb é.

Info en inschrijving: Alex Rosier: 0472/21 52 85 of uilekot@skynet.be
Locatie: ’t Uilekot, Groenlaan 39, Herzele.

Speeldata: woensdag 11/1 – 25/1 – 8/2 – 22/2 – 8/3 – 22/3 – 5/4 – 19/4 – 3/5 – 17/5 – 31/5 – 14/6 – 28/6


 

Zon. 15/01, 17u: Maandelijkse Bluesy Jams

Elke maand organiseert ’t Uilekot in samenwerking met Dirk No ël een gezellige Bluesy Jam in haar caf é. Muzikanten (beginners en gevorderden) zijn er welkom om te jammen met elkaar. Ben je muzikant en heb je interesse om hier aan deel te nemen? Wil je graag eens in groep spelen en inspelen op wat een ander doet? Neem dan contact op met Dirk via dirk@castlerockblues.org en laat weten welk intrument en bespeelt en wat jouw verwachtingen zijn.

Ook als bezoeker kan je doorlopend terecht op de jamsessie. Je kan vanuit het publiek genieten van gezellige roots- en bluesmuziek terwijl je een lekkere pint of frisdrank sloebert. Er is telkens ook iets warm te eten, zoals bijvoorbeeld de welgekende jamburger.

Vrije en gratis inkom. ’t Uilekot, Groenlaan 39, Herzele.


 

Zat. 21/01, 21u: Nieuwjaarsreceptie + Mong, Tamara & De Illustratie

Op zaterdag 21 januari organiseert vzw ’t Uilekot haar nieuwjaarsreceptie voor sympathisanten, leden en vrijwilligers. Aansluitend om 21u is er het gratis concert van Mong, Tamara & De Illustratie.

Officieel heten ze ‘De Illustratie’, maar noem ze gerust ‘Vieze Gasten’, zeker als je er Vuile Mong voor zet. Ooit was zijn hobby zijn werk, maar sinds hij officieel op pensioen is, kan je stellen dat zijn werk weer zijn hobby is geworden. Sinds eind 2015 is Tamara de groep komen vervoegen. Vader — die zijn zeventigste verjaardag viert, hiep hiep … hoera ! — en dochter samen aan de micro of hoe je met twee stemmen toch éénstemmig op de planken staat.

Een heerlijke ratatouille van verhalen en nog veel meer liederen. Bekende en onbekende liedjes, van vroeger en van nu, zowel van bij ons als uit andere continenten, letterlijk of figuurlijk in het Nederlands vertaald, soms scherp, soms mild, maar altijd overgoten met een scheutje (zelf)relativerende humor.

Gratis inkom. vzw ’t Uilekot, Groenlaan 39, Herzele.


Zat. 28/01, 21u: De Groote-Faes Duo

Op zaterdag 28/01 stelt De Groote-Faes Duo hun nieuwe CD voor in ’t Uilekot vanaf 21u.

In een aanhoudende intense samenwerking ontwikkelen Bruno De Groote (elektrische gitaar) en Ben Faes (contrabas) zich verder in een hoogstpersoonlijke instrumentale klankwereld op het kruispunt van traditie en experiment, klassiek gestreken contrabas en elektrische gitaar, in een uniek, niet-in-een-genre-te-vangen universum waarin jazz, rock, wereldmuziek, impro, klassiek en ambient elkaar symbiotisch omarmen.

Het De Groote — Faes Duo gaat ook compositorisch op hun tippen staan: melodie is steeds het belangrijkste uitgangspunt, wat hen bijwijlen zowat de toegankelijkheid van een popgroep verschaft. De meeste nummers zijn ook harmonisch en structureel stevig gearrangeerd en verhogen de herkenbaarheid, maar het impro aspect en het deconstructieve karakter van de uitvoeringen zorgen voor spannende weerhaken en dagen de luisteraar uit. Is het een politiek-filosofisch statement te noemen of toch een louter artistieke uiting van deze twee brave zielen — in deze tijden van vervreemding, polarisering, versplintering, smeden zij een hechte samenwerking en gaan zij toch vooral — anders dan de mainstream geworden stereotypen van de hedendaagse westerse muziek — voluit voor schoonheid, harmonie en overgave.

Het nieuwe album Symphony for 2 Little Boys combineert pure klassieke schoonheid met rauwe roots en elektronisch bewerkte sounds, extra in de verf gezet door producer Nicolas Rombouts. Als kers op de taart werkte het duo voor enkele nummers met legendarische trompettist Dave Douglas. De Groote en Faes zijn sinds begin deze maand ook op tournee samen met Kommil Foo.

Inkom: €9 (leden ’t Uilekot € 7), te betalen op de avond zelf. Reservatie mogelijk via uilekot@skynet.be of 053/62 64 36.
Locatie: Groenlaan 39, Herzele.
www.uilekot.org


 

Bron : Sarah Hutse

vzw ’t Uilekot – Groenlaan 39/41 – 9550 Herzele, www.uilekot.org