Zottegemse Koekelarings (2017 – 3)

koekelarings1111

° Rode Kruis: bloedinzamelingen

In een organisatie van de plaatselijke Rode Kruis-afdeling zullen er door het Oost-Vlaams Bloedtransfusiecentrum van het Rode Kruis Vlaanderen ook dit jaar in Zottegem om de drie maanden bloedinzamelingen gehouden worden (in januari, april, juli en oktober). Telkens zullen er drie sessies plaatsvinden. Deze maand kan men daarvoor woensdag 18 januari van 16 tot 19 uur terecht in het AZ Sint-Elisabeth (route 111, zaal Citrien, derde verdieping) en op vrijdag 20 januari van 17 tot 20 uur in het OCMW-Woonzorgcentrum Egmont (dienstencentrum, kelderverdieping). Op deze laatste locatie is er ook nog een bloedinzameling op vrijdag 27 januari, eveneens van 17 tot 20 uur. Naast de trouwe vrijwillige bloedgevers zijn uiteraard ook nieuwe donoren steeds welkom.

° ‘Nieuwe’ gele vuilniszakken

Vanaf deze maand januari zijn er voor de inzameling van restafval gele vuilniszakken in omloop die in een nieuw jasje gestoken zijn. De opdruk ervan is veranderd: op alle gele zakken staat enkel nog het ILvA-logo vermeld, niet meer de naam van de stad of gemeente. In de vijftien steden en gemeenten die onder het werkgebied van ILvA ressorteren, zullen de zakken er binnenkort dus overal hetzelfde uitzien. Oude zakken die men nog in voorraad heeft, mogen weliswaar nog verder (op)gebruikt worden. Ook op de blauwe zakken voor pmd-afval wordt een aanpassing voorzien zodat de laders beter kunnen opmerken of geen andere zakken of zakken van een andere intercommunale aangeboden worden. Het ILvA-logo zal op deze zakken (die ook alleen witte linten hebben om ze dicht te knopen) groter gedrukt worden.

 

° De Hoop bakt pannenkoeken

Ter gelegenheid van Lichtmis wordt in het dagcentrum De Hoop voor volwassenen met een niet-aangeboren hersenletsel opnieuw een grote pannenkoekenbak gehouden, van maandag 30 januari tot en met vrijdag 3 februari. In het kader van de zinvolle dagbesteding die zij er aangeboden krijgen, zullen de gebruikers van het dagcentrum de pannenkoeken zelf op ambachtelijke wijze bakken. Men kan er de versgebakken lekkernijen komen afhalen op een dag naar eigen keuze tussen 10 en 16 uur maar men moet ze wel op voorhand bestellen, liefst vóór vrijdag 27 januari. Dit kan telefonisch via 09  364 87 03, per e-mail naar dehoop@sezz.be of ter plaatse tijdens de openingsuren in het dagcentrum aan de Zuster Angelalaan 1 (naast de campus van het AZ Sint-Elisabeth). De pannenkoeken kosten 5 euro voor 10 stuks. De opbrengst van deze pannenkoekenbak is bestemd voor de uitbouw van de dagbestedingsactiviteiten, therapie ën en ateliers specifiek voor NAH-pati ënten.

 

° Twee nieuwe geneesheren-specialisten

Dr. Christophe Roman op de dienst fysische geneeskunde en revalidatie, dr. Geert Van Moer als pediater (beiden sinds september 2016) en dr. Maarten Van Caenegem als cardioloog (sinds oktober 2016) waren de laatste namen van nieuwkomers die moesten bijgeschreven worden op de lijst van artsen die aan het Zottegemse Algemeen Ziekenhuis Sint-Elisabeth verbonden zijn en waarop al meer dan honderd namen stonden. Sinds 1 januari ll. zijn nu nog twee namen van geneesheren-specialisten daaraan toegevoegd. De ene nieuwkomer is dr. Isabelle Libert die als stomatoloog werkzaam is binnen de dienst mond-, kaak- en aangezichtschirurgie, de tweede is dr. Anneleen De Both die deel uitmaakt van de dienst gastro-enterologie en een specialisatie heeft in digestieve oncologie.

 

° Sporters in de bloemetjes

Het jaarlijks Sportgala met huldiging van Zottegemse sporters en uitreiking van de sporttrofee ën 2016 vindt ditmaal plaats op vrijdag 3 februari vanaf 20 uur in de zaal Bevegemse Vijvers (gratis toegang). Naast de Zottegemse Sporttrofee (voor prestaties van provinciaal, Vlaams of nationaal niveau) komen ook beloftevolle jongeren, G-sporters, sportteams en sporters aan het einde van hun carrière (sportverdienste) in aanmerking voor een trofee. Naast live-sportacts door o.a. de afdeling dans & demo van turnkring Eikels Worden Bomen en door ropeskippingclub Locomotion zal voor de muzikale omlijsting van het Sportgala gezorgd worden door de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans.

 

° Interscolaire sportwedstrijden

Op de interscolaire sportkalender — enkel voor de Zottegemse scholen — staat de eerste activiteit van dit tweede schooltrimester geprogrammeerd op woensdag 18 januari. Dan organiseert de stedelijke sportdienst in de sportzaal aan de Smissenhoek in Erwetegem een volleybaltornooi voor leerlingen van de tweede en derde graad van het middelbaar onderwijs. Nog in deze maand januari is er dan ook op de laatste zaterdag, 28 januari, de vaste afspraak voor de jaarlijkse Sportacross vanaf 13 uur op de terreinen aan de Bevegemse Vijvers, zowel voor leerlingen van de plaatselijke lagere als secundaire scholen. Het is al de 42ste editie van deze loopwedstrijd die Sportakern Zottegem dan organiseert.         (DE BAKKER)