Forza Ninove wil hardere aanpak

SORI0450.jpg

Ninove, 17/01/2017: Na de zware vechtpartij tussen jongeren (zie onze eerdere berichtgeving) pleit Forza Ninove voor een hardere aanpak.  Forza Ninove vreest  dat Ninove zal evolueren naar ‘Brusselse toestanden’. De oppositiepartij wil dat het stadsbestuur krachtdadiger optreedt tegen wat het noemt ‘de stijgende criminaliteit’ en wijst in dat op zicht op ‘een totale scheeftrekking is in de verhouding tussen het aantal wegcontroles enerzijds, en het aantal acties in het kader van de strijd tegen de criminaliteit anderzijds.’

Concreet eist Forza Ninove 4 maatregelen:

– Invoeren van systematische, preventieve controles: op deze manier kan men verboden wapendracht ontdekken en toekomstige daders oppakken, vooraleer er slachtoffers vallen;

– Invoeren van een combitaks : vele criminelen worden opgepakt en worden door de gerechtelijke instanties veel te vlug vrijgelaten — talrijke voorvallen worden geseponeerd waardoor er een oppermachtig gevoel van straffeloosheid ontstaat?

Via de indoering van een combitaks (100 per keer) voor overlast treft men de jongeren rechtstreeks in hun portemonnee, los van het gevolg dat door justitie op de feiten wordt gegeven.

– Opleggen straatverbod aan hardleerse jongeren: via het opleggen van een straatverbod aan hardleerse criminelen verkleint men de actieradius van diegene die het slecht voorhebben met onze stad.

– Uitbreiding cameranetwerk : het stadsbestuur klaagt dat er te weinig
manschappen zijn (als gevolg van het jarenlange wanbeleid). Het is dan ook
onbegrijpelijk dat de burgemeester de helft van de voorziene camera’s in de
binnenstad heeft geschrapt. Wij vragen onmiddellijk een substanti ële uitbreiding van het cameranetwerk.’