Fanfare Scheldewindeke  Verdienstelijke muzikanten gehuldigd

ddl-scheldewindeke-st-cecilia-fanfare-voor-god-en-vaderland-4

Scheldewindeke, 18/01/2017: Naar jaarlijkse gewoonte op de 3de zondag na nieuwjaar vier de de Fanfare uit Scheldewindeke haar  patroonheilige St Cecilia. Na een moeilijke periode van ontslag dirigent Bart Leys en het uitstel van het herfstconcert is de muziekvereniging terug.  

ddl-scheldewindeke-st-cecilia-fanfare-voor-god-en-vaderland-3De muziekvereniging ging daar op zoek naar een nieuwe dirigent en via de aankondiging in Vlamo heeft Dirk Verholle zich kandidaat gesteld. Nu zijn de repleties volop bezig voor het lenteconcert van mei in GC De Kluize. Na de maaltijd was het tijd om de dirigent Dirk Verholle voor te stellen als ook 3 huldigingen. Hugo Meersschaut voor 15 jaar muzikant (afwezig),   Paul De Vos voor 20 jaar muzikant en Wim Keppens voor 30 jaar secretaris.

ddl-scheldewindeke-st-cecilia-fanfare-voor-god-en-vaderland-1Sinds februari 1985 is Dirk Verholle dirigent van diverse harmonie en fanfareorkesten. Hij studeerde aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord “Adriaan Willaert” te Roeselare. Daarna volgde deze dynamische dirigent studies aan het Muziekconservatorium van Gent. Gedreven door de microbe van de blaasmuziek, volgde hij lessen harmonie- en fanfaredirectie bij de Oost- Vlaamse komponist en Ere-Kapelmeester Guy Duijck.

ddl-scheldewindeke-st-cecilia-fanfare-voor-god-en-vaderland-2Ervaring deed hij voornamelijk op bij de militaire muziekkapellen van de Rijkswacht en de Zeemacht, François Glorieux and his orchestra (1984-’85), het orkest van de “European Opera Centre” en het orkest van “De Jonge Vlaamse Filharmonie”. Als stichter en spelend lid van “The Brassmail@ be Brassquintet” concerteerde hij zowel in binnen- als buitenland.