Zottegem: Proefopstelling éénrichtingsverkeer Godveerdegemstraat – Leonce Roelsstraat voor later dit voorjaar

15380404_10153989753852541_7610553423415944654_n

Zottegem, 18/01/2017: Het stadsbestuur laat weten dat de geplande proefopstelling éénrichtingsverkeer Godveerdegemstraat — Leonce Roelsstraat wordt verdaagd naar later dit voorjaar. Normaal gezien had deze afgelopen maandag moeten starten, maar die datum werd niet gehaald omdat de nodige verkeersborden niet voorhanden waren.  

In de zoektocht naar een voor alle betrokkenen aanvaardbare oplossing voor het verkeersinfarct en de gevaarlijke situaties dientengevolge in de Godveerdegemstraat, Leonce Roelsstraat en de Van Aelbrouckstraat werden eerder al uitwijkstroken ingericht voor de bussen van De Lijn in de Godveerdegemstraat en de Van Aelbrouckstsraat. Deze eerste proefopstelling werd na 3 maand grondig ge ëvalueerd en niet als een afdoende oplossing voor het probleem bevonden.

In een tweede fase plant het Zottegemse Stadsbestuur een proefopstelling met een éénrichtingsverkeer in de Godveerdegemstraat (vanaf het kruispunt met de Broeder Mareslaan tot aan de brug) en de L éonce Roelsstraat. Deze zal naderhand worden ge ëvalueerd, waarbij iedereen, bewoners, passanten, handelaars, verkeersraad, hun mening zullen kunnen geven.

De proefopstelling zou normaal ingaan op 16 januari, maar de nodige signalisatie om dit project veilig aan te duiden vanuit alle rijrichtingen, werd nog niet geleverd. Daarom zal het project pas starten later dit voorjaar voor een duur van drie maand. De exacte startdatum zal tijdig gecommuniceerd worden via de lokale pers en een brief aan alle betrokken inwoners.