WK-selectie in het Luxemburgse Biels. 28 en 29 januari 2017

 

Andreas Goeman.JPG

18/01/2017: Bondscoach Rudy De Bie, maakte zijn selectie bekend voor het Wereldkampioenschap veldrijden in Bieles. Er zullen 5 junioren, 5 dames elite en 1 dame bij de U23 afreizen naar Luxemburg. De Selectie voor het WK in het Luxemburgse Brieles maakte heel wat los bij de dames en Junioren. Eerst en vooral de ( niet ) – selectie van Andreas Goeman ( ontgoocheld ).  

Andreas die derde staat in de Wereldbekerstand leek dus een zekerheid, maar dat is dus niet zo. Andreas is nog niet uitgeschakeld, want als Toon Vandebosch zondag de Wereldbeker wint mag hij als nog mee naar Luxemburg.

Selectie junioren.

Yentl Bekaert — Jelle Camps — Tino Kielich — Toon Vandebosch — Florian Vermeersch- ( Andreas Goeman — Arne Vrachten — Arno Van Den Broeck )

Dames

Ook de selectie bij de dames is bekend, Alicia Franck kreeg sowieso een selectie, aangezien ze jong is en al bewezen heeft uit het goede hout gesneden te zijn. Voor haar ongeluk was ze al erg goed bezig, nu is ook terug op het niveau aan het komen. Bij de dames U23 blijft de selectie beperkt bij 1 renster Belgisch Kampioene Laura Verdonschot. Jolien Verscheuren uit Kruishoutem gaat onze Belgische kleuren verdedigen in het Luxemburgse Bieles.

Selectie dames.

Sanne Cant — Alicia Franck — Loes Sels — Ellen Van Loy — Jolien Verscheuren ( Joyce Verbeken — Karen Verhestraeten ).

Dames belofte, Laura verdonschot.

Er is ook goed nieuws voor de dames  , voor het derde opeenvolgende jaar verhoogd de winstpremie, de winstpremie gaat van 5,000 euro, naar 7,500 euro. De regenboogtrui levert Laura Verdonschot 1,500 euro op. Bij de junioren levert het 1,000, 750 en 500 euro op.