Persbericht: Oproep indienen randactiviteiten Ronde van Vlaanderen

IMG_20170119_110055213.jpg

Zottegem, 19/01/2017: Wielerminnend Vlaanderen  kijkt nu al uit naar 2 april, de dag van Vlaanderens mooiste, De Ronde van Vlaanderen. Dit jaar is Zottegem, net als in 2018 en 2019 ‘Partnerstad/Dorp van de Ronde’ en daar wil het stadsbestuur iets speciaals van maken. Er wordt gewerkt aan een   eigen randprogramma, maar de burgemeester herinnert ook nog aan de voorwaarden voor private activiteiten.   Wil u ook een commerci ële of publicitaire randactiviteit opzetten op private eigendom of op openbare weg? Vergeet dan niet ten laatste op 2 februari uw melding of aanvraag in te dienen!  

Zondag 2 april wordt een hoogdag voor Zottegem. Dan doorkruisen zowel de Ronde van Vlaanderen voor heren elite als voor dames elite onze gemeente. Als ‘Dorp van de Ronde’ wil het stadsbestuur Zottegem die dag extra in de kijker plaatsen. Zo plannen we een reeks festiviteiten om aan Vlaanderen te tonen dat Zottegem echt zot is van de koers en gek is van de Ronde. Ook inwoners kunnen die dag een activiteit langs het parcours op het getouw zetten.

img_20170119_110204461_hdr“De Ronde van Vlaanderen brengt ieder jaar een massa volk op de been, ook in Zottegem.” zegt burgemeester Jenne De Potter. “Met iconische kasseistroken als de Paddestraat en de terugkeer van de Lippenhovestraat in het parcours neemt onze stad een belangrijke plaats in als poort naar de strijd in de Vlaamse Ardennen . We zijn dan ook fier dat we als ‘Dorp van de Ronde’ onze stad in de kijker kunnen plaatsen. We willen er samen een groot feest van maken en zijn ervan overtuigd dat ook heel wat Zottegemnaren van de gelegenheid gebruik willen maken om langsheen het parcours een randactiviteit te organiseren. Maar om alles in goede banen te leiden en de veiligheid tijdens de festiviteiten te garanderen is er wel een meldings- en vergunningsplicht voor deze activiteiten nodig.” benadrukt de burgemeester.

Zo moeten volgens de diensten van de gouverneur van Oost-Vlaanderen alle activiteiten die in het kader van de Ronde op private eigendom doorgaan en voor iedereen vrij toegankelijk zijn, hetzij gratis, hetzij tegen betaling, bij de stad gemeld worden voor 2 februari. Voor activiteiten die doorgaan op openbare weg of openbaar domein moet daarenboven voor 2 februari een vergunning aangevraagd worden. De aanvraag of melding kan per mail: secretariaat@zottegem.be of schriftelijk gericht aan: Stad Zottegem. Secretariaat. Administratief Centrum Sanitary, Gustaaf Schockaertstraat 7, 9620 Zottegem.

Het parcours

Burgemeester De Potter geeft ook nog wat meer duiding bij het parcours:   Het peloton zal Zottegem binnenrijden langs de Leenstraat, door Grotenberge rijden langs de Grotstraat en de Grotenbergestraat en Zottegem centrum doorkruisen langs de Laurens De Metsstraat, de Heldenlaan, de D ésir é Van Den Bosschestraat en Bruggenhoek. Nadien buigt het parcours af op de Elenestraat om naar Velzeke te rijden via de Lippenseweg, de Lippenhovestraat, de Beugelstraat, het Romeins Plein. Tot slot doen de renners de Paddestraat, slaan ze af in de Rudderhovestraat en rijden ze via de Provinciebaan Zottegem uit richting Zwalm.