Zottegem: Similes, met Rik Van Laeken

Donderdag 2 februari â–ª Gespreksbijeenkomst in De Hoeve, Zottegem
Bemoedigingsavond met Rik Van Laeken

We kennen ze: stresssituaties in de thuissituatie, die zich kunnen voordoen bij het samenleven met en zorgen voor iemand die psychisch kwetsbaar is. Ze leiden dikwijls tot wanhoop en zorgen voor nutteloos energieverlies. Wat kunnen wij leren van mensen die in hun naaste omgeving al jarenlang met probleemsituaties te maken hebben en er toch op een positieve manier leerden mee omgaan? Op deze ontspannende, bemoedigende en krachtgerichte avond laten wij Rik Van Laeken als enthousiaste familie ervaringsdeskundige graag aan het woord.

mantelzorgers-rik-van-laeken

Hij inspireert ons met zijn verhaal uit eerste hand, gegroeid uit een moeilijke jarenlange zoektocht die is omgebogen tot een verhaal met een positieve balans. Hij is familievertegenwoordiger van Similes. Regelmatig gaat hij naar congressen en studiedagen in binnen- en buitenland. Daarnaast werkt hij reeds 4 jaar als familiedeskundige in de Gentse mobiele teams. Verbonden aan de Nederlandse familievereniging Ypsilon, geeft hij training in verbindende gesprekstechnieken in functie van het omgaan met psychotische mensen. De avond laat ruimte voor eigen verhaal van de deelnemers want Rik werkt graag interactief. De Similesmedewerkers willen iedereen een hoopvolle en bemoedigende boodschap meegeven.
Gastspreker
Rik Van Laeken, familie-ervaringswerker en familievertegenwoordiger bij Similes
Gespreksbijeenkomsten zijn enkel voor naastbetrokkenen van personen met een psychische kwetsbaarheid bedoeld.
Similes Vlaamse Ardennen regionaal
Wanneer Van 19u30 tot 21u45
Waar
De Hoeve (cafetaria)
Penitentenlaan 22, 9620 Zottegem-Velzeke
Deelnameprijs
€ 3 voor leden van Similes
€ 5 voor niet-leden
Inschrijving is noodzakelijk
bij voorkeur via onze website of bij logistiek@similes.be â–ª tel 016 244201
Meer info
Luc De Rocker â–ª luc.de.rocker@gmail.com
Françoise Vi érin â–ª tel 054 415156 (di en woe overdag)