Knotters gezocht (#GratisBrandhout)

2017, winter : Het team van het regionale landschap ‘Schelde-Durme’ zit met een (luxe?)probleem. Via het houtzoekersproject staat het elke winter in voor het knotten van gemiddeld 2.000 knotbomen. Geen enkel ander Regionaal Landschap doet hen dat, naar eigen zeggen, na.

rlsd

Hun probleem: Om aan de grote vraag te kunnen blijven voldoen, want steeds meer mensen met te knotten knotbomen en houtkanten vinden de weg naar hun, is hun team aan versterking toe.

 

Ben jij al actief in de Vlaamse Ardennen, en/of wil je een handje helpen? Ben je handig met de kettingzaag en wil je graag je voorraad brandhout aanvullen? Neem dan contact op met Regionaal Landschap Schelde-Durme (RLSD). Die vereniging zoekt mensen die deze winter knotbomen en houtkanten willen knotten in Melle. Die ‘houtzoekers’ voeren het werk gratis uit in ruil voor het brandhout. RLSD voorziet een verzekering voor elke houtzoeker. Met haar ‘houtzoekersproject’ wil RLSD de levensduur van knotbomen en houtkanten verlengen omdat ze zo’n grote landschappelijke, natuurlijke en cultuurhistorische waarde hebben.

Info: www.rlsd.be (> planten en dieren), bram@rlsd.be of 052 33 89 26.