Ertegemse Trekkers, live video : The Breezze

21/01/2017 : De kerstboomverbranding werd ‘opgewarmd’ door de Oudenaardse band ‘The Breeze’. Terwijl iedereen zich verwarmde aan jenever of bekoelde bij een Ertegemse Trekker (blond en pittig), zetten deze rockers het podium in brand met een klassieke rocksong die liefhebbers herkennen als de eerste hitsingle van Deep Purple.

[wpvideo Nkpv5l5o]

Over de muziek : 

 

Dit nummer werd door Joe South geschreven toen de jongeren onder ons niet langer hoefden te kiezen tussen de Rolling Stones en The Beatles. De opkomende rockband Deep Purple scoorde er vlak na haar oprichting in 1968 al een eerste dikke hit mee. Ook toen was die fantastische rockband (aka, ook een verslaggever mag een mening hebben) een beginnende band, die niet vies was van covers. Baaidewee,… de naam Deep Purple komt van een jazz klassieker. Enfin, we wensen The Breezze evenveel succes toe.

De ‘howling’ hit van Deep Purple kan je hieronder (YouTube) vinden:

De echte connaisseurs gaan voor het ‘poppy’ origineel (YouTube):

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X